Det’ det der er med december

Okay. Indrømmet. Jeg ELSKER december og alt hvad det indeholder – også selv den der småstress man får over at skulle købe alle de skide gaver. Men jeg elsker det! Og jeg synes det er hyggeligt. Og når man så er i en børnehave som jeg, ja så får man hele glæden; med nissehuer, drillenisser og julesange. Jeg er fan!

Jeg har faktisk altid elsket december og julen, men når man har en 3årig i huset også.. Ja, så har man rigtig mulighed for at booste tingene lidt. Så kan man godt gå lidt mere all-in (i hvert fald uden at det virker mærkeligt).

Der er jo en masse traditioner forbunet med december – for alle tænker jeg? Hos os starter vi altid december ud med at skulle spise risengrød d. 1. Vi får det ikke så tit – for ærligt, det gider jeg ikke – men både Claus og Matti elsker det, så de synes jo det er et hit. Udover risengrøden, skal der selvfølgelig også ske en masse andet. Vi bager julekager (okay, vi har bagt pebernødder.. men tænker vi skal bage mere), vi spiser julekalender-chokolade hver dag og vi holder øje med nissen.

For den nisse der bor herhjemme er nemlig en værre en! Den kommer med gaver hver dag, men nogle dage laver den altså også ballade (men det får I lige om i et andet indlæg – altså hvilke nissestreger den laver). Matti er ret begejstret for den nisse og jeg forudser allerede en måned hvor vi står tidligt op. I dag fx vågnede vi op KLOKKEN FEM fordi barnet skulle se om nissen havde været med en gave. For pokker altså. Jeg håber på at det bare er ‘nyheden’ og at han igen i morgen sover bare lidt længere.

Men inden man sådan for alvor kan komme igang med december måned, så er det jo nødvendigt at vække ham den gamle. Altså julemanden. Vi var taget ned på torvet, hvor der var en masse ting igang. Vi fik kaldt på julemanden og vækket ham og så hjalp vi ham med at puste lys i juletræet (altså, what?!). Matti var meget optaget af det, men han skulle ikke nyde noget ved at synge med eller kalde på ham. Haha. Efter at julemanden var stået op, gik vi en tur i byen. Der var små boder, nisseløb og børnemarked. God måde at starte december på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *