At sylte rødbeder

Jeg elsker efterår – der er simpelthen så mange fantastiske ting ved den årstid. Der er hygge pga det dårlige(re) vejr, der er kastanjer, røde blade, halloween, græskar og alt mulig andet.

På mit arbejde har vi hvert år høstfest, hvor vi har børnene med til at lave høstvarer – og i år tænkte jeg, at det vidst også var på tide at præsentere Matti for det. For jeg synes virkelig det er hyggeligt (og så er det også lærerigt – bonus!).

Så sidste weekend gjorde vi klar til at sylte rødbeder. Det er noget jeg aldrig har gjort før, men nu var det tid! Matti synes det var sjovt – især fordi han seriøst var HELT lyserød bagefter. Haha. Han havde fået tøjet af inden, fordi jeg ved hvor meget rødbeder sviner. Og det er ret meget. Men det er altså ligegyldigt, så kom han jo bare i bad bagefter.

Hvis I selv ville få mod på det, får I lige hurtigt opskriften.

  • 1 kg rødbeder
  • 5dl eddike
  • 250g sukker

Skær enderne af rødbederne (så er de nemmere at pille) og så skal de bare i vand og koges indtil de er møre – det er cirka 1 time!

Når de er møre, skal de pilles. Men inden skal de under koldt vand – både så de er nemmere at håndtere, men også fordi chokket fra det kolde vand gør at skindet bliver løsere. Og så skal de skæres i skiver.

Imellemtiden skal lagen laves – eddike og sukker koges op. Når rødbederne er skåret i skiver, skal de i lagen og den skal op at koge igen. Og voila – så er der rødbeder!

For at rødbederne har længere holdbarhed, skal glasset de skal i smøres med atamon inden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *