Tre og et halvt

Jeg er vild med facebooks minder, det har jeg vidst sagt før? Men jeg synes altså, det er ret nostalgisk, når den fortæller mig, hvad der er sket for 1 eller 5 år siden.

Fx dette minde jeg fik i dag – om at for 3 år siden blev Matti et halvt år. Se lige hvor lille han var dengang! Nu er han sgu blevet en selvstændig lille gut, som helst vil diskutere alt og som har argumenterne i orden. Han er fantastisk, sød, skør og til tider en prøve – men det gør ingenting, for han er stadig en elskværdig mus, som jeg på ingen måde vil ændre på!

Og apropros argumenterne.. Fx havde vi en samtale nede i byen, hvor Matti gerne ville have noget legetøj. Jeg fortæller ham, at det skal han ikke have i dag.. hvortil barnet svarer ‘jamen mor, det bliver jeg nødt til. Måske det er udsolgt næste gang?’. Han fik ikke legetøjet, men argumenterne fejler sgu intet.

Nu har han besluttet at fordi man er 3 år, så er man en stor dreng – og det er man bestemt også. Så han bøvler lidt med fx det at tegne indenfor stregerne og skrive sit navn (han vil selv!), men når ens tålmodighed er næsten ikke eksisterende (og har arvet den af sin far).. ja, så holder det hårdt. Nogle dage bliver han rasende når det ikke går som han vil, men det skal nu nok komme – faktisk kan han godt skrive hans navn.. når det altså lige tager ham. Men vi har ikke travlt og vi leger kun lidt med det, fordi Matti er stædig og gerne vil.

Men tænk sig.. han er 3 og er halvt! Og hver alder har jo noget unikt og helt fantastisk – hans alder nu gør ting så meget nemmere fordi han kan fortælle hvad han vil, forstår en besked og så videre. Vi øver os dog stadig (sindssyg meget!!) i det der med at sove om aftnen. Det skal han sgu ikke have ros for at være god til, tværtimod. Men! Jeg tror bare vi efterhånden har erkendt at han ikke gider sove. Så det der putteri om aftnen kan godt trække tænder ud, men heldigvis sover han så igennem hele natten. Man kan vel heller ikke få det hele, vel? Hehe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *