Vafler til morgenmaden

I morges sov vi længe.. Hvilket er noget der sker sådan cirka aldrig. Da vi vågnede blev Claus og Matti nede i sengen og så tegnefilm – jeg gik i køkkenet og lavede morgenmad.

I sidste weekend havde jeg været med mine forældre ude i Bork til noget marked (jeps, jeg var ude at sælge). Mine forældre ville sælge deres vaffeljern, men jeg fik den hapset inden – og den skulle i brug i dag! Da jeg boede hjemme, kan jeg huske at jeg elskede vafler – også selvom vi ikke fik det så tit.

Opskriften er ikke raketvidenskab, men i får den lige alligevel.

  • 3 æg
  • 5 dk mælk
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillesukker
  • 300g mel
  • 1/2 tsk salt
  • 50g margarine

Blande blande og så er man klar til at lave vafler. Faktisk bruger jeg altid stavblenderen eller min smoothie maker, når jeg laver sådan noget her eller pandekager – for så undgår jeg klumper. Fordi der er margarine i dejen, behøver man ikke fedtstof i maskinen – det er så dejlig nemt!

Og så synes jeg altid det er så svært at vurdere hvor mange personer sådan en dej er til.. men kan fortælle at vi spiste denne portion til morgenmaden – og der var 3-4 vafler i overskud.

Herhjemme får vi for det meste dem med flormelis og jordbærsyltetøj.. Men det kan man jo gøre fuldstændig som man vil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *