Kagen med frugt (fra Claus’ fødselsdag)

Nu var der et par der spurgte hvad det var for en opskrift jeg havde brugt til at lave kagen til Claus’ fødselsdag – så den tænkte jeg lige at jeg ville dele. Jeg kan ikke huske hvor jeg har fundet opskriften henne (flot at gemme den i et word dokument, Christina). Men her er den i hvert fald..

Ingredienser:
Bunden
– 250g smør
– 200g sukker
– 4 stk æggeblommer
– 2 dl mælk
– 150g hvedemel
– 3 tsk bagepulver

Marengsdelen
– 4 æggehvider
– 300g sukker
– 2 tsk vanillepulver
– 75g hakkede mandler
– 75g hakket mørk chokolade

Pynt
– 4 dl piskefløde
– 4 dl creme fraiche
– frugt

Fremgangsmåde:
Først laves bunden:
Smør, sukker og æggeblommer (gem hviderne til marengsdelen) røres sammen – derefter tilføjes mælk, mel og bagepulver.
Massen kommes i en bradepande (jeg brugte en ovnfast fad) og i ovnen ved 200grader i 10min

Marengsdelen:
Æggehvider, sukker og vanillesukker piskes stive. Mandler og chokoladen vendes deri. Og fordeles ovenpå bunden. Så skal det ind i ovnen i 20min.

Pynt:
Piskefløden piskes godt stiv og så kommes cremefraishen i. Kom det ovenpå den afkølede kage – og pynt med frugt. Jeg har brugt jordbær, kiwi, banan og vindruer – men det er jo helt op til en selv hvad man har lyst til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *