Saltdejs-leg

Matti og jeg har i dag leget med saltdej. en veninde skrev at hende og sønnen havde lavet det – og så tænkte jeg, at det skulle vi også!

Jeg havde fundet udstikker frem og kagerullen. Matti synes det var fedt! Især at bruge kagerullen.. jeg tror faktisk at stod det til ham – så var det ikke nødvendigt det kunne komme i ovnen, men bare at han kunne få lov at skære og lege med dejen (så han skal da så meget have modellervoks!).

Vi fik faktisk ikke lavet sådan helt vildt meget; lidt julepynt som vi lige skal have malet på et tidspunkt. Derudover havde vi også dejligt til at lave både fod- og håber aftryk – de er simpelthen så fine at de nu hænger i køkkenet.
Men jeg havde da fuldstændig glemt det helved det er at have dem i ovnen. ej men 4 timer – FIRE TIMER! Det synes jeg altså er fuldstændig dig vanvittigt, haha.

Men nå, skal i lige have opskriften? Den er jo ganske simpel egentlig.

  • 1 dl vand
  • 2 dl mel
  • 1 dl fint salt

Og så skal det jo bare æltes godt sammen og så er man klar. Og så skal det jo i ovnen.. først 1 time ved 50grader, så 1 time ved 75, så 1 time ved 100 og slutlig 1 time ved 150grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *