Kanelsnegle 

Matti og jeg har været i køkkenet idag og bagt kanelsnegle. Alle de andre gange jeg har forsøgt er de blevet virkelig dårlige, så var ret spændt på resultatet. Og ved i hvad? De blev bare MEGA lækre og luftige!

Opskriften var en jeg havde gemt et sted fra – så kender desværre ikke den oprindelige ejer. Men i får den lige alligevel.. den eneste ulempe der er ved opskriften er at det skal hæve ret meget – men de er altså ventetiden værd!

Ingredienser:

Dejen:

  • 100g smør
  • 5dl mælk
  • 1.5 dl sukker
  • 50g gær
  • 2 tsk kardemomme
  • 0.5 tsk salt
  • 800g mel

Cremen

  • 150g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 spsk kanel

Fremgangsmåde:

Mælk og smør varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm. Gæret smuldres i mælken/smørret. Sukker tilføjes og røres til det er opløst. Kardemomme, salt og mel tilsættes og dejen æltes godt sammen.

Så skal det hæve overdækket i 30-40 minutter. 

Imens kan man passende lave cremen. Jeg blødgjorde smørret (lige 20-30sek i mikroen) og så bare blandes med sukker og kanelen.

Når dejen er færdig med at hæve, skal der laves snegle! Dejen deles i 2 stykker, som begge rulles ud i et rektangel. Fyldet fordeles på dejen og rulles sammen. Ud af hver stykker kunne jeg lave 20 (så altså 40 snegle i alt).

Enden på sneglen bøjes ind under sneglen og den lægges med enden nedad på en bageplade. Derefter skal sneglene efterhæve i 30minutter.

Når de er efterhævet, pensles sneglene med æg og bages i varmluft ovn ved 200g. i cirka 6-8 min.

Mmmh. I skulle tage at prøve dem!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *