Graviditetsovertro .. Eller vrøvl?

large

Der er mange forskellige overtro i forhold til det at få et barn – og jeg må indrømme, at jeg ikke helt ved hvordan jeg har det med dem? Generelt er jeg meget overtroisk og derfor har jeg jo ikke lyst til at gøre noget ‘hvis nu..’. Nogle af dem ‘overholder’ vi altså også, men der er også en del af dem som er lidt skøre Og noget vås ..

Mor/barn bukketten må ikke tages med hjem fra sygehuset
Jeg hørte faktisk først om denne her den anden dag. Hvorfor man ikke må tage det med hjem ved jeg ikke, udover at det skulle skabe ulykke. Men hvis man får blomster på sygehuset, så bliver man da næsten nødt til at have det med hjem.. gør man ikke?

Sengen må ikke reddes før h*n er født 
Overtroen går jo egentlig på at man ikke redder sengen før barnet er født, for så ved djævelen ikke at der er en nyfødt på vej. Ligesom man tidligere holdt barnets navn hemmeligt lige til dåben for at djævelen ikke skulle kunne kalde på det.

Det er jo lidt noget vås, men helt ærligt? Så har jeg taget mig selv i at sige til Claus at jeg ikke vil have sengen redt inden han kommer hjem – tænk hvis der nu skete noget? Så derfor bliver det hele vasket og lagt klar, men sengen bliver først redt når han kommer med hjem fra sygehuset.

Barnevognen må ikke komme hjem at stå, før h*n er født
Egentlig hedder det noget med at man ikke må gå hjem fra butikken med en tom barnevogn, for så forbliver den tom. Altså det synes jeg måske.. Ja, det ved jeg ikke. Min mor mener at det må den bestemt ikke, så den kommer hjem og stå hos dem indtil han kommer. Men hvis man jo ikke havde mulighed for at få den opbevaret et sted, så er man da nødt til at få den med hjem?

Derudover er der jo en masse andre slags. Listen har jeg fundet på baby.dk – men jeg ville altså lige dele den med jer. Der er mange som virker ret så skøre og dem tror jeg altså ikke på.

 • Hvis man laver dåbskjolen til en baby der ikke er født, vil barnet blive begravet i den…
 • Hvis barnet er rødhåret varsler det ulykke for den nærmeste familie i bla holland (skyldes vist nok vikingernes togter)
 • Hvis man opkalder et barn efter en død søskende vil barnet følge efter…
 • Rødhårede børn er hidsige
 • Hvid/lyshåret børn er svage
 • Hvis den gravide så en hare, drak af en skåret kop eller spiste en skive brød, der var skåret i ville barnet blive født med hareskår.
 • Det ville også være uheldigt, hvis hun kiggede gennem et nøglehul – for så blev barnet skeløjet.
 • Barnet ville få et modermærke, hvis kvinden blev forskrækket over f.eks. en mus eller edderkop. Det kunne dog modvirkes ved at slå sig selv på rumpen.
 • Gik den vordende mor under en tørresnor, hvor der var hængt tøj til tørre, ville barnet blive kvalt under fødslen.

Kender du til andre? Og hvordan har du det med overtro?

———————————————————————————————————
FØLG MIG OGSÅ PÅ FACEBOOKBLOGLOVININSTAGRAM

0 tanker om "Graviditetsovertro .. Eller vrøvl?"

 1. Jeanette Henriksen

  Den med barnevognen har jeg også hørt som den værste.. Faktisk ved jeg at de i nogen forretninger beholder dem og så står de bare klar til afhentning når den lille ankommer.. Men det er vidst mere moderne at en bedste forældre eller andre opbevare den. 😀

  Jeg tror man skal beslutte sig selv for hvor meget man synes er overtro.. Det er jo meget forskelligt fra person til person..

  Knus <3

  Svar
  1. frkstubba Forfatter

   Jamen butikken har også vores barnevogn så vi kan hente den når vi vil. Men da jeg jo reelt set kan føde fra nu her (eller, altså det er normalt fra om 2 uger og 5 uger frem), så tænker jeg den er rar at have indenfor rækkevidde 😀 hehe.

   <3

   Svar
   1. Jeanette Henriksen

    Det bliver sååå spændende.. <3
    Jeg har for noget tid siden hæklet et par små hjemmefutter til min nevø, han kunne desværre ikke passe dem. Tænkte om du evt kunne være interesseret i dem.. Synes det er synd det bare står på hylden.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *