At være gravid; hvad skal barnet hedde?

Endnu et indlæg med de tanker man fylder hovedet med, når nu man er gravid. Jeg synes det her med navne er lidt sjovt. Altså folk er sgu så nysgerrige, når det kommer til hvad barnet skal hedde – og alle har egentlig en mening om sagen. Hvad man kan kalde barnet.. Eller hvad man absolut ikke kan kalde sit barn.

imageNår man møder en person som man ikke har set i længe, så starter samtalen jo ofte med at snakke om maven.. Hvor langt man har igen, om man har nogle gener og så videre. Derefter synes jeg oftest man bliver spurgt om man ved hvad køn det bliver og i vores tilfælde ved vi det jo – vi skal jo have en lille dreng. Derefter bliver der 10 ud af 10 gange spurgt om vi har fundet et navn – og nej, det har vi ikke. Og så er det som om der ikke er mere lige at spørge om. Lidt sjovt, synes jeg.

Men ærligt, så har vi ikke fundet et endeligt navn.. Det er godt nok svært? Hver gang jeg finder et navn, så synes Claus enten at det er grimt eller for specielt og omvendt. Jeg fatter ikke dem der får 4-5 børn – hvordan bliver i enige om de navne? Nu har vi da – langt om længe – sporet os ind på en håndfuld navne som vi begge mener kunne være gode bud. Men jeg må indrømme, at jeg da er ret spændt på hvilket af navnene det ender med. Vi er enige om at det skal være et navn som ikke er et modenavne og at det skal være et navn ‘ikke alle hedder’, fordi vi begge har almindelige navne og har altid gået i klasse med nogle med samme navn (og så ender man altså med at hedde Christina D., Dam eller sådan noget).

Men det er lidt sjovt når man snakker navne med nogen og nævner nogle af de navne man havde overvejet. Enten så svarer personen med ‘ej det er da et fint navn’ (om det så bare er af venskabelighed ved jeg selvfølgelig ikke), men så er der også dem der slår hårdt ned på det ‘ej det kan i da ikke kalde ham’, ‘det ville da være synd’ og så videre. Jeg ved godt at vi alle ikke er ens og ikke kan lide det samme, men ingen har da egentlig lyst til at høre at nogen ikke kan lide det navn man har overvejet til sit barn? Man har jo overvejet set fordi man selv synes det er fint. Og selvom mange gerne vil komme med deres mening, så er det jo altså os der bestemmer.. Og uanset om vi ender med at kalde ham Flagstang eller sådan noget, så kan han jo ikke hedde andet efter en uge.

Men han får altså først et navn når han bliver født! Jeg har lidt svært ved at skulle navngive en baby jeg ikke har mødt – så indtil han bliver født hedder han; fisen, lillefisen, lillemanden og ting i den dur.

Har du børn? Synes du det var nemt nok at finde navne?

0 tanker om "At være gravid; hvad skal barnet hedde?"

 1. Pia

  Ved vores første kendte vi ikke kønnet, men alle sagde det lignede en ‘pige’mave, så vi havde et pigenavn klar.. Ud kom en sød lille dreng, og vi ‘skød’ i blinde med en masse navne, og manden faldt for Oliver, og det blev så navnet… Ved nr. 2 vidste vi det blev en dreng, og vi havde 2-3 navne på hånden, og der blev vi hurtigt enige om Mathias. Begge vores drenge hedder noget helt alm og har i børnehaven mødt flere med samme navn – vi har bare valgt nogle navne VI godt kan lide og så været ligeglade med alle andre… Jeg har gået i klasse med flere, som skulle stave deres navn, og det gad jeg ikke.. Mit eneste krav med navnet var min. 5 bogstaver, for jeg har altid syntes at Pia er for kort – lidt fjollet, men derfor har drengene lidt længere navne (uden at de er ALT for lange :)) Og vores pigenavn gemmer vi stadig på, hvis nu der skulle komme en pige en dag 😀 Håber nu ikke I kalder ham Flagstang, men ser frem til at høre jeres valg, når den lille mand kommer til verden 🙂 Glædelig jul, kh Pia

  Svar
  1. frkstubba Forfatter

   Jeg er også overbevist om at vi nu nok skal finde et navn til ham – det bliver bare først når han kommer ud. Jeg kunne bare godt tænke mig at have det på plads nu, hvor Claus synes vi skal vente 😉 ..
   Det er heller ikke fordi vi egentlig som sådan går efter hvad andre hedder, men nu er jeg jo selv pædagog og jeg synes da det er ærgerligt når der fx. er 4 Noah’er og de så ender med at hedde deres efternavn istedet. 🙂 så derfor vil VI gerne have at navnet er lidt unikt, men samtidig skal det heller ikke være så specielt at man ikke kan stave til det (der er jeg helt enig med dig!).
   Jeg kan rigtig godt lide at når man får flere børn, at de så har noget ’til fælles’. Så at i har valgt at der fx. er min 5 bogstaver i begges navne er rigtig godt tænkt! 🙂

   <3

   Svar
 2. Jeanette Henriksen

  Jeg synes en sød ting er at kigge lidt i sin slægt om det evt skulle være en gammelt navn fra en oldefar eller oldemor man kunne bruge eller måske længere tilbage… Det vil jeg selv kigge lidt mere i, når det en dag bliver min tur.

  Svar
  1. frkstubba Forfatter

   Jeg bryder mig ikke om de navne vi har i vores familie (eller jo, de er okay – men ikke unikke nok), så det bliver ikke en mulighed her 🙂 .. Selvom jeg synes at idéen med den er rigtig fin!
   Vi går efter noget unikt som vi kan lide (men det er jo så også svært nok, haha).

   <3

   Svar
 3. C. Stubbe

  Min niece hedder Papaya. Og jeg synes stadig det er et sært navn, og havde virkelig mine tvivl i starten. Især fordi at hun hedder Sophia til mellemnavn, og de har altid joket med at så kan hun vælge det, når hun er træt af at hedde Papaya. Og det synes jeg var så underligt, hvorfor ikke kalde hende Sophia Papaya?
  I dag, så kan hun ikke hedde andet. Hun er en Papaya. Så i de fleste tilfælde handler det om at vænne sig til det 🙂

  Svar
  1. frkstubba Forfatter

   Lige præcis; det handler sig om at vænne sig til navnet. Men man kommer altså bare lidt i tvivl, når folk ytrer at det bare er det grimmeste navn og sådan 🙂 hehe.

   Jeg synes faktisk Papaya er flot! Det er rigtig specielt, men jeg synes det er rigtig flot 🙂

   <3

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *