Billeder af børn på nettet // hvad er okay?

Hvor meget skal man dele på nettet? Hvor meget er okay? Debatten florere overalt på nettet for tiden; både på facebook og i blogland. Egentlig havde jeg besluttet mig for ikke at komme med min mening, men det gør jeg nu altså lige alligevel. Debatten bunder i om det egentlig er okay at poste billeder af børn på nettet. De kan jo ikke sige til eller fra på det punkt. Og er det egentlig okay at lægge billeder af andres børn på nettet (her tænker jeg facebook)? Er det okay at bedsteforældre lægger billeder op af deres børnebørn? Og jeg ved godt at der allerede er regler omkring området, men jeg er lidt nysgerrig om hvad I synes er okay.

Umiddelbart er jeg ligeglad. Altså, jeg er selv god til at lægge billeder på facebook (og her på bloggen); så det er egentlig ikke fordi jeg ville blive sur/skuffet over det, hvis der blev lagt billeder af barnet på nettet. Hvis man bare lige tænker sig lidt om inden man trykker ‘udgiv’ og ikke smider billeder online som ikke er pæne og ‘ordentlige’. Jeg synes fx. ikke at billeder af børn i bar numse er okay at lægge på nettet, overhovedet.

Samtidig synes jeg også det er fint med reglerne i børnehaverne; at man ikke må tage billeder og lægge billeder af andres børn på nettet. Det bør vel egentlig være forældrenes beslutning? Det er vel op til ‘os’ om vi vil se vores børn florere på nettet? Så hvis man bare ‘spørger om lov’, så kan jeg ikke se et problem i det. Bare fordi jeg synes det er okay at der ligger billeder på nettet, er jo ikke ens betydning med at andre gør.

Men! I samme forbindelse så må jeg indrømme at jeg ville have det vanvittig stramt, hvis der blev lagt billeder op af mit nyfødte barn, før jeg/vi SELV har fået lov til at gøre det. Og det er egentlig uanset om det er venner eller familie der gør det. Det er noget Claus og jeg har skabt og derfor synes jeg altså at det er OS der skal flashe barnet før nogen anden. Er jeg helt hen i vejret? Vi bør bare være de første der deler billeder af vores barn. Jeg ville nok blive lidt skuffet, hvis jeg så billeder af ham rundt omkring på nettet, før vi selv havde valgt at offentliggøre at ‘nu er han kommet til verden’ – det er jo en ret stor ting at få sådan en lille størrelse!

Jeg kan huske at der engang var en debat om en nyfødt der var blevet lagt billeder op af (af mormorens veninde, tror jeg det var – og som havde skrevet noget med ‘jeg har lige været med til en fantastisk fødsel’) FØR man selv havde haft muligheden for at gøre noget. For det første kan jeg måske ikke helt se hvorfor en mormors veninde skal lægge billeder op, men det må da være mor og far til barnet der bestemmer?

Jeg kan godt mærke jeg kører i ring. Summersummarum er egentlig bare; jeg synes det er okay med billeder så længe man har forældrenes accept og tænker sig lidt om. Og så synes jeg man skal respektere at forældrene nok gerne vil være de første til at vise vidunderet frem.

Hvad er din mening? Hvad synes du er okay/ikke okay?

———————————————————————————————————
FØLG MIG OGSÅ PÅ FACEBOOKBLOGLOVININSTAGRAM

4 tanker om "Billeder af børn på nettet // hvad er okay?"

 1. Pia

  Jeg er helt enig. Jeg deler gerne billeder af mine drenge og også af min niece, men kun fordi min bror og svigerinde selv deler billeder af datteren. Ellers kunne jeg ikke drømme om at gøre det!! Om mht det at dele nyheden om fødsel er jeg SÅ enig med dig… Da min niece var født fik jeg det af vide hurtigt selvom det var midt om natten, og det kriblede da i fingrene for at skrive på FB at jeg var blevet faster, men det synes jeg ikke er fair over for min bror… Ventede pænt med de selv havde skrevet 🙂 Læste også selv for nylig om min venindes fødsel på Facebook! Der blev jeg sgu sur! Hun havde ikke nået at skrive til mig, hvilket er ok, men at hendes mors veninde så skriver noget om det på FB, det er bare ikke i orden!!!

  Svar
  1. frkstubba Forfatter

   Lige præcis; det må være forældrenes beslutning om der skal billeder af deres børn rundt omkring på nettet.

   Og jeg ved godt at man kan have lyst til at sprede nyheden. Det forstår jeg virkelig godt, men det er lidt respektløst ikke at give forældrene plads til selv at gøre det 🙂 .. Så jeg synes det var GODT at du ikke gjort det 🙂 hehe.

   What, skrev moderens veninde om det? Ej, det synes jeg så heller ikke er okay!

   Svar
 2. C. Stubbe

  Jeg forstår godt, at folk selv vil melde ankomsten af deres børn på de sociale medier 🙂 Og det har jeg det fint med. Min stedsøster og hendes kone vil helst ikke have, at der er for mange billeder af deres søn på de sociale medier, og det respekterer jeg fuldt ud 🙂

  Jeg prøver selv at undgå billeder af mine nevøer og niece på bloggen og Instagram, men på Facebook er det lidt noget andet, da min familie er der 🙂

  Svar
  1. frkstubba Forfatter

   Og det er jo lige præcis det man skal; respektere forældrenes ønske 🙂

   Men hvis du lægger billeder på facebook, så florere de jo på nettet? 🙂 Hvor de kan deles og så videre? Medmindre profilerne jo selvfølgelig er private og sådan 🙂

   <3

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *