Hækling; Boblehækling (diy)

Der var lidt forespørgsmål på om jeg ikke kunne lave en lille diy på hvordan man hækler de dersens bobler – og selvfølgelig kunne jeg lave det. For det er faktisk ret nemt.

IMG_1854

Denne diy er på bobler, ligesom dem jeg lavede på min lilla clutch, men jeg viser også lige hvordan man laver boblerne uden mellemrum, for så er det kun fantasien der sætter grænser.

IMG_0338

Først laver man det antal luftmasker som man skal bruge (det kommer jo an på opskrift og så videre). Jeg har her lavet 8 masker. Når det er gjort, skal man huske at have 2 luftmasker at ‘vende’ på. Så er vi igang!

Jeg har før vist hvordan man laver stangmasker og det er den teknik vi skal bruge.. (hvis du er i tvivl, så kan du se hvordan stangmaskerne laves lige HER)

PicMonkey Collage

1. først tager du garn om nålen, igennem masken, henter garnet og tilbage igen (ligesom ved stangmasker) – nu har du 3 masker på nålen.
2. Du tager derefter garnet om nålen og kommer igennem de 2 første masker (det er altså kun 2 masker!) Nu skulle du gerne have 2 masker på nålen.

PicMonkey Collage1

5. Sådan fortsætter du, til du har 6 masker på nålen.
6. Så tager du nyt garn og igennem alle 6 masker – og så er du næsten færdig med boblen.

IMG_0346 (2)

7. Nu laver du en almindelig stangmaske i den næste maske som den du lavede “boblen” i. Giver det mening? Det er for at lukke boblen, så den får den rigtige effekt. Sådan fortsætter du bare til du er færdig med rækken. Det er derfor det er vigtigt med et lige antal masker at hækle i.

IMG_0347

9. Hvis du kigger kan du se at boblerne vender VÆK fra dig! Det er derfor nødvendigt at man i hver anden række laver en række fastmasker, for ellers vil boblerne vende begge veje – og det ser skørt ud! .. Dog er det ikke nødvendigt, hvis man hækler rundt (ligesom jeg gjorde ved min clutch).

Jeg håber min lille diy giver mening – ellers så spørg! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *