Film: Hævnen

in-a-better-world

2in-a-better-world-filmstill1-markusrygaard-trinedyrholm-byperarnesen-lst089518-1

maxresdefaultKæresten og jeg havde købt Hævnen på BluRay forleden. Ingen af os vidste helt hvad filmen ville handle om – udover at den (vidst?) skulle være god og så skulle den jo have vundet en eller anden (‘Hævnen’ har vundet en Oscar og en Golden Globe) .. Vi fik så tid igår aftes til at se filmen.. Og wow, hvor var den god!

Nu ved jeg ikke om i har set den? Men den handler kort fortalt om en faderen Anton som arbejder i en nødhjælpsorganisation i en afrikansk flygtningelejr. Han pendler mellem en flygtningelejr i Afrika og sit hjem i Danmark, hvor han har to små sønner. Han har svigtet sin elskede kone Marianne, og de prøver nu at vænne sig til et liv uden hinanden. Sideløbende begynder Antons 10-årige søn Elias at blive venner med en ny dreng i klassen. Christian, hedder han. Dette venskab udvikler sig snart til en foruroligende alliance, som truer med at ødelægge landsbyidyllen for altid.

Jeg havde måske tænkt lidt, at det var en ‘typisk dansk film’, men nænej. Den var virkelig god! Det er en ret voldsom film, som omhandler lidt forskellige elementer. Filmen handler – som navnet også antyder – om hævn. Den handler om hvad man skal finde sig i; både ift. hvad ens venner forventer af en, men også ift. hvad man selv kan stå indenfor.  Jeg synes faktisk det var en rigtig god film – og jeg kunne sagtens se den igen!

Har du set den? Hvad synes du om den?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *