Chokolade Cookies

IMG_9081

Jeg har haft de vildeste kage-cravings her på det sidste. Og det har været vildt frustrerende – så jeg har søgt nettet tynd for at finde nogle lækre (og nemme) opskrifter på kager. Jeg fandt for noget tid siden en opskrift på nogle cookies hos Min Paleo Verden (som btw er en super lækker blog, men masser af paleo-opskrifter), som jeg blev nødt til at prøve. Kagerne var super nemme og lave, men jeg tror de fik altalt for meget i ovnen. Opskriften kan I finde her. Igår prøvede jeg så igen, dog havde jeg denne gang ændret lidt i opskriften – og guf, hvor er de bare blevet lækre. Det er absolut ikke sidste gang jeg bager dem!

IMG_9083

Ingredienser:
– 160g mandelmel (jeg blender det selv fint)
– 3 spsk stevia
– 2 æg
– 2 tsk vanillepulver
– Lidt salt
– 2 spsk kokosmel
– ca 30g hakket mørk chokolade (86%)

Fremgangsmåde:
Først blender jeg mandlerne, så de bliver til mel (man kan også købe færdigmalet mandelmel, men det koster bare en formue synes jeg – og det her fungerer altså fint nok).

Alle de tørre ingredienser blandes (altså; stevia, mandelmel, vanillepulver og salt). Så røres æggene i til man har en jævn masse. Derefter kommer kokosmelet og den hakkede chokolade i.

Så former jeg dem som små kugler og placerer dem på en bageplade med bagepapir. Jeg trykker ovenpå dem, så de bliver cirka 1cm tykke. De hæver ikke; så den størrelse du laver dem inden de kommer i ovnen – det er den størrelse de får.

Så skal de i ovnen. 150grader (varmluft) i cirka 10-15min. Men hold øje med dem, så snart de bliver gyldne i siderne så er de ved at være færdige. Når de er færdige skal de køle af på en rist – og så er de klar til at blive spist.

Ud af denne masse fik jeg lavet ca 25 cookies – men det er jo alt efter hvor store man laver dem. Jeg valgte at de skulle være ret små. De bliver super lækre og får en sprød kant og er bløde indeni. Omnomnom. Claus synes at smagen er sådan lidt mørk, men det er nok pga. mandelmelen – jeg synes nu de smager skide godt!

IMG_9082Hvis du prøver opskriften, så kommenter endelig med din mening og erfaring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *