Knækbrød

IMG_9016 IMG_9017

Igår lavede jeg knækbrød for første gang nogensinde. Jeg elsker knækbrød, både til madpakken, til morgenmaden, men også bare til at snacke lidt med.

Jeg har fundet opskriften i Janes bog (har jeg egentlig nævnt at jeg synes den bog er helt fantastisk?) – men hun har også en opskrift på knækbrød på sin blog.  Jeg har dog undladt hørfrø og tilføjet lidt husk, så I får lige opskriften med mine rettelser. Hørfrøene har jeg ikke med af den grund jeg ikke kan tåle dem.. Hvis du undrede dig.

OPSKRIFT:
Ingredienser:
–     1½ dl. græskarkerner
–     2 dl. sesamfrø
–     1½ dl. solsikkekerner
–     2 spsk. HUSK
–     1 æg
–     2 tsk salt
–     1½ dl. koldt vand

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål. Lad dejen hvile i en skål i en times tid (jeg havde mit i køleskabet, det ved jeg ikke om er nødvendigt). Dejen bliver mere fast i løbet af timen.

Dejen skal hældes ud på en bageplade med bagepapir. Så skal det fordeles så det fylder hele pladen. Det kan være en god idé at bruge enten fingrene eller noget andet, for at få det trykket helt fladt og jævnt.

Opvarm ovnen til 125 grader. Bag derefter dejen i ovnen i 1½ time.

Når de er færdige i ovnen, lader jeg dem køle lidt af. Derefter tager jeg hele “knækbrød-pladen” ud på et skærebræt og så skærer jeg (med en brødkniv) “knækbrød-pladen” ud til de størrelser man ønsker for knækbrødet.

Og så er der knækbrød!

0 tanker om "Knækbrød"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *