Browniekage

IMG_9002 (2) IMG_8999 (2) IMG_9004 (2)Mmmmh. Hvis du er helt vild med chokolade som mig, så er det her en kage du bliver nødt til at prøve! Jeg havde simpelthen sådan en lyst til kage, så jeg ledte idag og faldte over denne ‘syndige brownie’ – og den er virkelig lækker. Altså.. Ét stykke kage er rigeligt, men det er vel godt nok? Derudover tænker jeg, at det kunne være VILDT lækkert hvis man fik softice eller noget fløde/vanille-creme til. Det tror jeg virkelig er guf, det må jeg prøve i morgen.

Opskriften har jeg fundet i Jane Faerbers bog Spis dig mæt og glad. Jeg har dog ændret lidt i opskriften, så I får lige den opskrift, som min kage er lavet på. Fx. har jeg ikke kokossukker i, for det havde jeg ikke.

OPSKRIFT:
Ingredienser:
–     175g. blødt saltet smør
–     1dl. stevia (kokossukker)
–     ½dl. Sukrin Gold
–     200g. mørk chokolade (jeg brugte 86%)
–     6 æg (delt i æggeblommer/æggehvider)
–     150g. grofthakket valnødder (man kan også bruge paranødder)
–     1 tsk. kanel
–     1/4 dl. kaffe

Fremgangsmåde:
Smelt chokoladen i et vandbad. Imens chokoladen smelter pisker du smørret luftigt med stevia og Sukrin Gold i en skål. Når chokoladen er smeltet, blandes det sammen med smørblandingen. Æggeblommerne tilsættes derefter og massen blandet godt. Til sidst tilsættes kanelen og kaffen (det kan godt være du vil have mere kaffe i, men det er en smagssag – smag dig frem til om du synes der skal mere i).

Æggehviderne piskes stive og luftige i en anden skål. Derefter vendes æggehviderne forsigtigt med chokolademassen (lidt af gangen). Til sidst tilføjes valnødderne.

Opvarm ovnen på 175grader. Kom dejen i en smurt form og bag den i cirka 20 min (i en forvarmet ovn).

Hvis i bruger opskriften, så sig til. jeg vil da rigtig gerne høre jeres mening om kagen. Herhjemme er det i hvert fald blevet et hit – og det er ikke sidste gang vi bager den.

0 tanker om "Browniekage"

 1. moenneberg

  Den opskrift er fantastisk :)!
  Jeg har lavet den 2 gange, og alle jeg har delt den med, har været tosset med den :)!
  -I sær er det en kage jeg vil bruge til de dage hvor jeg tager til udstilling, hvor der jo findes en hel del fristelser rundt omkring :).

  Svar
  1. frkstubba Forfatter

   Den ER virkelig lækker. Jeg bliver nødt til at bage den igen og igen! Men nu skal jeg lige se om der er flere opskrifter jeg skal have prøvet.
   God idé at tage det med til udstilling 😀

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *