Hækling for begyndere (diy)

Okay, dette er et lidt anderledes diy-indlæg. Men jeg synes det et godt indlæg at starte med i forhold til at starte med at hækle – jeg kunne i hvert fald godt have brugt sådan et indlæg her, dengang jeg lærte at hækle. Og jeg er altså selvlært ved hjælp at blogs og youtube. Hvis nu der er noget det ikke giver mening – så skriv lige til mig, ikke? Så skal jeg selvfølgelig nok prøve at gøre det mere forståeligt. Jeg er igang med at lave flere indlæg omkring hækling (masketyper osv), så hvis der er noget du specielt gerne vil vide – så giv lyd.

IMG_8969Først og fremmest skal man have fat i en hæklenål. Men hvilken skal man bruge? Der er et utal af størrelser, så det er vigtigt at bruge den rigtige for at opnå det resultat man vil. Hæklenålens størrelse skal passe til det garn man skal bruge – og der står på garnet (på papiret) hvilken størrelse nål de anbefaler.

IMG_8973Så langt så godt. Så når man har fundet nål og garn som passer sammen, så er vi klar til at begynde at hækle. Min nål er en str. 3 – og passer derfor til mit grønne bomuldsgarn.

hæklingNår man skal igang med at hækle, starter man med at lave en række med luftmasker;
1. Først laver en løkke i garnet.
2. Løkken sætter du så på nålen og strammer lidt ind (så den stadig er løs på nålen). Så kommer du snor på nålen (som på billedet)
3. Denne tråd skal så igennem løkken og skaber endnu en lykke – giver det mening?
4. Sådan fortsætter man til man har den ønskede mængde luftmasker.

Når man har lavet den række så lang som man ønsker, skal man igang med at hækle. Husk at når man tæller maskerne, så skal den maske der sidder på nålen ikke tælles med. Man laver 2 ekstra luftmasker at vende på. Her skal man jo vælge hvilken form for masker man vil bruge; skal det være fastmasker, stangmasker eller noget andet ..

Nu har vi lært det basale, man skal vide for at starte med at hækle. Hvis der er noget som du er i tvivl om eller noget som ikke giver mening, så spørg endelig! Jeg skal nok skynde mig at lave de næste indlæg med de forskellige masketyper og så videre. Jeg satser på at der kommer et indlæg om fastmasker i løbet af ugen.

Se også:
Fastmasker
Stangmasker
At ville hækle rundt
– Sådan hækler man rundt (kommer snart!)

12 tanker om "Hækling for begyndere (diy)"

 1. Thomas

  Det gav ikke mening. Jeg prøver igen..og så må jeg få min svigermor til at vise mig det, hvis det ikke virker.

  Svar
 2. Pingback: Jeg skulle egentlig bare have en hæklenål.. | frk stubba

 3. Pingback: Hækling; at ville hækle rundt (diy) | frk stubba

 4. Maria

  Har du et indlæg om at hækle romber? 🙂 mest af alt hvordan man lige starter den og slutter den af, da jeg godt kunne tænke med at lave et tæppe ud af det. Håber ud kan hjælpe.

  Svar
 5. Pingback: Hækling; stangmasker (diy) | frk stubba

 6. Pingback: De 5 mest læste indlæg i 2013 | frk stubba

 7. Pingback: Hækling; fastmasker | frk stubba

 8. Jeanette Henriksen

  Min farmor lærte mig engang at hækle, men det blev aldrig til så meget, men hyggeligt det var det. Kunne da godt være man skulle prøve det en gang igen.. lige pt er jeg igang med nogle kors-sting. 😛

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *