Hæklet hue (DIY)

PicMonkey Collage

Så blev det tid til endnu en DIY her på bloggen. Denne gang er det en lille forklaring på, hvordan man kan hækle en simpel hue.

IMG_8857

Dette er hvad vi skal bruge for at hækle; garn og en nr. 6 hæklenål. Jeg har brugt knap 3 garnruller i 100% akryl til en størrelse 5½-6 nål. Jeg må indrømme at jeg ikke har tænkt videre over hvilken type garn jeg har brugt – jeg har bare valgt en jeg synes var flot og lækker.

IMG_8868

Først slår jeg 40 luftmasker op. Det er afstanden fra panden til ‘samlingen’ i nakken – så det kan godt variere lidt fra person til person – jeg kan godt lide at den poser meget, så derfor har jeg valgt at lave min så lang. Derefter Hækler jeg 40 rækker med stangmasker. (Der er en DIY på stangmasker lige her).

IMG_8871

Når de 40 rækker er hæklet (det er omkredsen på hovedet), hækler jeg det sammen til et rør. Det gør jeg med fastmasker.

IMG_8873 IMG_8877

Toppen på huen samler jeg sådan lidt på gefüll, så det krumper sig sammen. Jeg zigzagger i hullerne, så det danner sådan nogle løkker og så ender jeg med at have 2 løse snore, som jeg kan hive i – og så samles det.

IMG_8908

Og så er huen færdig! Hvis i har spørgsmål omkring noget, så spørg endelig.

Måske jeg skulle lave en diy på hvordan man begynder hækler?

0 tanker om "Hæklet hue (DIY)"

 1. Sanni

  Hej. Er ved at hækle denne hue til min datter, er total nybegynder og kan ikke lige finde ud af hvordan jeg skal hækle den sammen, kan du hjælpe ? 🙂

  Svar
  1. frkstubba Forfatter

   Hej du 🙂 .. Altså du kan jo gøre ligesom jeg har beskrevet her i indlægget og så lægge den sammen og sy den sammen som et rør? 🙂 Hvad enten det er med fastmasker, kædemasker eller med noget andet 🙂

   Svar
 2. Pingback: De 5 mest læste indlæg i 2013 | frk stubba

 3. Carina Stubbe

  En DIY på hvordan man begynder at hækle lyder genialt 😀
  Din hue minder om den min mor har lavet til mig, og som jeg konstant går med hvert år, når efteråret starter til foråret kommer igen 😛

  Svar
  1. frkstubba Forfatter

   Haha, super. Det vil jeg lige arbejde lidt på så. Jeg er igang med at hækle et tæppe (et kæmpe projekt, bwah), så indimellem er det nok meget godt med lidt afveksling :p

   Ja, det er en super simpel hue – men den er simpelthen så lækker at have på! 🙂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *