Jeg har brug for jeres hjælp!

Ja altså, hvis du er glad for dit spejlreflekskamera, så har jeg brug for din hjælp. Virkelig – som i virkelig virkelig. Jeg er nemlig ved både at få grå hår og blive skallet!

Sagen er den at jeg jo for et par år siden fik et spejlrefleks kamera (et CANON EOS 1000D, for at være helt præcis) og jeg er faktisk – mest af tiden – glad for den. Men jeg må også indrømme, at jeg det meste af tiden har brugt den på den ‘automatiske funktion’. Det er der faktisk en rigtig god grund til – som jeg selvfølgelig håber at I kan hjælpe mig med!

Det fungere okay for mig at tage billederne, når der er lyst – men lige så snart det bliver lidt for mørkt, så vil kameraet slet ikke samarbejde med mig. Hmf! Fx. igår ville jeg tage et billede udenfor af min lanterne og det voldte mig så mange problemer, at jeg (seriøst) valgte at opgive. Først så prøvede jeg at tage den på automatikken, men billedet blev bare SÅ kedeligt og man kunne slet ikke fornemme den hyggelige stemning der er ved at det er mørkt og der var lys i.

IMG_8890

Så tænkte jeg at jeg lige ville prøve at fjerne blitzen bare – måske ville det være nok. Men som I kan se så blev billedet istedet utrolig uskarpt. Det var slet ikke muligt at gøre det skarpt, synes jeg.

IMG_8894

Så tænkte jeg, at kæresten på et tidspunkt havde sagt at jeg skulle prøve de andre indstillinger. Jeg første mig lidt med alle de bogstaver der står på kameraet (p, tv, av, m, a-dep), men jeg synes altså heller ikke de gjorde noget til min fordel. Jeg prøvede at ændre på ISO, men uanset hvor højt/lavt jeg satte den så blev billedet bare næsten sort – og er det ikke rigtig forstået at jo mørkere det er, jo højere skal den være? Åbenbart ikke.

IMG_8885

Så besluttede jeg mig for at forsøge at gøre ISO automatisk (så må kameraet jo selv finde ud af det med lyset!) og så skulle jeg bare forholde mig til lukkehastigheden.. Men det var åbenbart også en udfordring, for billederne blev istedet vildt sløret. Hvordan er det med det der lukkehastighed, hvilken betydning har det? Altså hvornår skal den helst stå på hvad? Her er i hvert fald et lille udkast af nogle af billederne.

PicMonkey Collage

Så hjælp! For guds skyld, hjælp mig!
Jeg vil tage gode billeder, men det er ikke nemt med et kamera som ikke gør som jeg vil.
Så hvis du har nogle fif, en blog der kunne hjælpe eller noget helt tredje, så giv lyd!

0 tanker om "Jeg har brug for jeres hjælp!"

 1. Eeyorenyk

  Du er faktisk rigtig godt på vej i den rigtige retning. Men noget af det jeg har opdaget er ALLER vigtigst når du tager billeder med ISO indstillingerne og i mørke, er at kameraet står 100 % stille. Det kan godt være at du tror du holder det stille, men prøv at sætte det på et hårdt underlag, og rør kun knappen, når du trykker for at tage billedet. Det alene gør en kæmpe forskel mange gange, i dit billede. 🙂

  Og ellers er det bare at lege videre. Forskellige lysstyrker og omgivelser, kræver forskellige indstillinger. Det er svært at komme med en standardindstilling, når det gælder om billeder i mørke, det er meget bedre at prøve sig frem fra situation til situation. Men vil du virkelig lege med det, så find et fast underlag. Det er guld værd. 🙂

  Svar
  1. frkstubba Forfatter

   Tak for svar! 🙂 Jeg må prøve med det faste underlag. Jeg har et stativ .. Et eller andet sted.Men er det rigtig forstået at:
   Mørke = Høj ISO?
   Og hvordan er det med det der lukkehastighed, hvilken betydning har det? Altså hvornår skal den helst stå på hvad?

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *