At farve en kjole sort

Sidste sommer købte jeg en kjole da vi skulle til bryllup hos Claus’ fætter. Sådan en lyserød en med en masse masse blomster. For at være helt ærlig, er det den eneste gang jeg har brugt den. Hver gang jeg har kigget på den efterfølgende, har jeg følt at den var alt alt for voldsom; der skete ligesom ALT for meget på den og utrolig mange farver – og kender man mig, så ved man at jeg ikke er så god til mange farver.

 

Valget har derfor stået imellem om jeg skulle smide kjolen ud (for jeg har ikke brugt den sidsten) eller om jeg skulle prøve at farve den sort. Sort er en god farve som man altid kan bruge, har jeg ikke ret? Jeg overvejede faktisk lidt forskellige farver, men sort var ligesom safe choice. Jeg endte så på sidstnævnte.

 

Så nu har jeg været igang med at farve kjolen. Jeg var lige spændt på hvordan det ville ende, men jeg er faktisk ret godt tilfreds med resultatet. Det tog rigtig lang tid(!!!), men det er jo klart når kjolen først skulle vaskes, så skulle den farves (i den længste vask maskinen kunne klare) og så skulle den skylles igennem igen bagefter. Det eneste der ikke er farvet er syningerne, men det havde jeg en anelse om ikke ville ske i forvejen, så det gør mig egentlig ingenting. Derudover er der lige afmærkninger af nogle af de kraftigste farver der har været på kjolen.
Jeg skal nok lige prøve at lave et indlæg, hvor jeg rent faktisk har kjolen på også. Men det er i hvert fald ikke sidste gang jeg prøver at farve tekstil.

3 tanker om "At farve en kjole sort"

 1. Eeyorenyk

  Tekstilfarve er simpelthen guld værd til sådan noget. Jeg synes altid jeg får slidt mit tøj op inden jeg kan nå at give det en farve for at forny det, men det er altså genialt at man så relativt nemt kan pifte en gammel kjole/bluse/whatever lidt op. 🙂

  Svar
 2. Eeyorenyk

  Tekstilfarve er simpelthen guld værd til sådan noget. Jeg synes altid jeg får slidt mit tøj op inden jeg kan nå at give det en farve for at forny det, men det er altså genialt at man så relativt nemt kan pifte en gammel kjole/bluse/whatever lidt op. 🙂

  Svar
 3. Binemor

  Jeg farver ofte mit sorte tøj sort igen 🙂
  Dylon er alletiders. Jeg farvede også engang en gul misfarvet bluse sort, det så ret cool ud med gule syninger og gule knapper 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *