Så skal tallerkenrækken males

Jeg er idag så småt gået igang med at male tallerkenrækken, som jeg vil have til at hænge i køkkenet. Jeg har haft den stående i kælderen siden vi flyttede ind (vi fik den med huset) og jeg ville ikke begynde, før vi var nogenlunde på plads og jeg havde lidt tid.
Og så skulle jeg jo liige finde ud af hvilken farve jeg synes den skulle have. Jeg havde egentlig startet med at sige, at jeg synes den skulle være hvid – men det er jeg kommet frem til måske er lidt kedeligt. Jeg ville ikke springe ud i en eller anden farve (selvom det sikkert kunne se super fedt ud!), så jeg har valgt at lave den sandfarvet. Jeg tænker at sandfarve passer fint til de andre møbler i køkkenet (se billeder af køkkenet her).
Jeg har derfor idag slebet møblet ned. Derefter gik jeg igang med at blande malingen, så jeg fik lige præcis den farve jeg gerne ville have. Jeg ville rigtig gerne have spraymalet den, men jeg kunne ikke finde den farve jeg vil bruge. Derfor prøver jeg at male med skumrullen, men jeg er rigtig spændt på resultatet. Jeg synes at hvis jeg bruger pensler, så kommer der striber. Hvad bruger i når i maler, så i ikke får striber? Nu står den i udestuen og tørrer.. Og så tror jeg den skal have en lag mere.Har i gang i nogle spændende projekter fortiden?

2 tanker om "Så skal tallerkenrækken males"

 1. FamilienMuu

  Striberne kommer fordi malingen ikke er tyndet nok med vand så den flyder flot sammen. Men faktisk skal malingen så være SÅ tynd at det næsten løber af møblet(lidt overdrevet) men den skal være godt tynd så du faktisk kun kan male en flade af gangen, lade det tørre og fortsætte på en ny side. Og så forfra fordi det skal ha 2-3 gange når malingen er tyndet.
  Og så er en “lakpensel” et must. Det er sårn en med nogle meget finde kunstfiberhår.
  Det er en omstændig og lang proces at få det “perfekt” og uden striber ;0)

  Svar
 2. FamilienMuu

  Striberne kommer fordi malingen ikke er tyndet nok med vand så den flyder flot sammen. Men faktisk skal malingen så være SÅ tynd at det næsten løber af møblet(lidt overdrevet) men den skal være godt tynd så du faktisk kun kan male en flade af gangen, lade det tørre og fortsætte på en ny side. Og så forfra fordi det skal ha 2-3 gange når malingen er tyndet.
  Og så er en “lakpensel” et must. Det er sårn en med nogle meget finde kunstfiberhår.
  Det er en omstændig og lang proces at få det “perfekt” og uden striber ;0)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *