Mandelkage med chokolademousse

Først og fremmest vil jeg lige undskylde for det dårlige dårlige billede. Det er slet ikke retfærdigt over for kagen, at billedet er så dårligt. Så når jeg bager den næste gang, får jeg altså lige taget nogle bedre billeder.Kæresten har ferie – og i den forbindelse lokkede han mig til at bage. Jeg havde besluttet mig for at jeg ville bage noget jeg ikke havde prøvet før – og at jeg ville bage noget som var et sundere alternativ til alt det andet kage man kan få. Derfor endte jeg med at lave denne mandelkage med chokolademousse, som forresten smager helt fantastisk!

Bunden:
 • 3 æggehvider
 • 100g malet mandler
 • 100g rørsukker
Moussen:
 • 150g chokolade
 • 2spsk flormelis
 • 2 æggeblommer (pastiusererede)
 • 2dl fløde
Bunden:
Mandlerne blendes, så de bliver til mel. Æggehviderne piskes stive og deri vendes mandelmelen og rørsukkeret (man kan nok også bruge stevia, men det har jeg ikke prøvet). Denne blanding fordeles i 2 cirkler på en bageplade og bages ved cirka 175grader (i alm. ovn) i cirka 20min – men hold øje med det! Når kanten begynder at blive mørk, er bundene færdige. Når de er færdige afkøles de på en rist.
Moussen:
Smelt chokoladen i vandbad og når det er helt smeltet tilføjes flormelisen. Imens chokoladen smeltes, piskes fløden. Når chokoladen er smeltet, tages det af varmen så det kan få lov at blive lidt koldt. Derefter blandes chokoladen, æggeblommerne i den piskede fløde. En god idé er at lade moussen stå i køleskabet i min. 1 time inden brug.

7 tanker om "Mandelkage med chokolademousse"

 1. Christina

  Åh, hvor lækkert at de blev gode! Ja, måske har konsistensen noget at gøre med om det er almindelig eller sødemiddel man bruger – i don't know 🙂

  Ja, det er nemlig fedt at den ikke feder så meget som mange andre kager gør. Og normalt kan man jo godt nøjes med ét stykke kage 🙂

  Svar
 2. Christina

  Åh, hvor lækkert at de blev gode! Ja, måske har konsistensen noget at gøre med om det er almindelig eller sødemiddel man bruger – i don't know 🙂

  Ja, det er nemlig fedt at den ikke feder så meget som mange andre kager gør. Og normalt kan man jo godt nøjes med ét stykke kage 🙂

  Svar
 3. Tina Larsen

  Det gik faktisk ganske udmærket! 🙂 dog blev mine bunde sådan lidt klistrede i konsistensen, hvor jeg kan forestille mig at man med alm sukker får en mere sprød bund 🙂
  Men super fedt med en kage, hvor hvis man spiser 1/8 af hele kagen, så er det kun 100 kcal, hvoraf cirka 1/3 er protein.. Jeg fik dog spist en tand for meget af den i går og havde jo ikke tænkt over al den sødemiddel, der var i, så det gav altså ondt i maven.. Men holder man sig til stykket sv.t. 1/8, så er det en super lækker kage 🙂

  Svar
 4. Tina Larsen

  Det gik faktisk ganske udmærket! 🙂 dog blev mine bunde sådan lidt klistrede i konsistensen, hvor jeg kan forestille mig at man med alm sukker får en mere sprød bund 🙂
  Men super fedt med en kage, hvor hvis man spiser 1/8 af hele kagen, så er det kun 100 kcal, hvoraf cirka 1/3 er protein.. Jeg fik dog spist en tand for meget af den i går og havde jo ikke tænkt over al den sødemiddel, der var i, så det gav altså ondt i maven.. Men holder man sig til stykket sv.t. 1/8, så er det en super lækker kage 🙂

  Svar
 5. Christina

  Åh, det er godt at den ser lidt appetitlig ud 🙂 men billedet er bare desværre ikke så godt, synes jeg ikke.

  Ja, jeg er helt sikker på at du godt kan bruge isis og perfect fit – men isis er jo færdigfremstillet og derfor kunne jeg ikke forestlle mig at det på den måde er sundere. Hehe. Men ja, prøv – og så må du gerne fortælle hvordan det fungerede 🙂 – jeg synes i hvert fald at rørsukker fungere godt og det er jo også et sundere alternativ til alm. sukker. 🙂

  Svar
 6. Tina Larsen

  Jeg synes nu den ser god ud! 🙂 Tror måske i aften jeg vil prøve at lave den med Isis' chokolademousse og så bage bundene med Isis Perfect Fit, hvilket er godt til kager 🙂 – så må den blive endnu sundere, hvilket jo bare er super 😀
  Hvis jeg når at lave den i aften, så må jeg lige huske at skrive, hvordan det går 😉

  Svar
 7. Tina Larsen

  Jeg synes nu den ser god ud! 🙂 Tror måske i aften jeg vil prøve at lave den med Isis' chokolademousse og så bage bundene med Isis Perfect Fit, hvilket er godt til kager 🙂 – så må den blive endnu sundere, hvilket jo bare er super 😀
  Hvis jeg når at lave den i aften, så må jeg lige huske at skrive, hvordan det går 😉

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *