JBC #21: Din yndlingsopskrift på julekager

Herhjemme er det altid et sikkert hit, når jeg bager fedtebrød og vanilledrømme. Derfor er det altid de julekager, som vi bager herhjemme. I får da lige hurtigt opskrifterne på kagerne.

INGREDIENSER
Dejen (Til ca. 30 stk)
  • 125g mel
  • 0,25 tsk hjortetaksalt
  • 125g smør
  • 65g kokosmel
  • 65g sukker
Glasur
  • 100g flormelis
  • 2 spk. vand
  • 1 tsk. romessens
FREMGANGSMÅDE 
Bland alle ingredienserne sammen til en dej. Rul dejen i 3 lange flade stænger ca. 5cm brede og knap ½ cm tyk. Læg dem på en plade og bag dem til de er lysebrune (ca. 10 min) ved 200grader. Glaser stængerne mens de er varme og stadig på pladen. Skær dem i skrå snitter, kom dem på en rist og lad dem blive kolde.


INGREDIENSER:

  • 200g. smør
  • 150g. sukker
  • 2 tsk. vanillesukker
  • ½ tsk. hjortetakssalt
  • 250g. hvedemel


FREMGANGSMÅDE:
Det er virkelig en nem opskrift! Alle ingredienserne æltes sammen og trilles til kugler, og så sættes de på en bageplade med bagepapir. De trykkes flade med en gaffel, så de er cirka 1cm tykke. Bages ved 200g. i 8-10min, men hold øje med dem – de er færdige når de begynder at blive gyldne i kanten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *