JBC #18: Juletraditioner

 

Julemåneden
Vi har faktisk ikke ret mange faste traditioner i løbet af måneden. Vi får adventgaver om søndagen, som er helt fantastisk. Derudover har vi altid en fast julefrokost med familien, som vi skal til – og som altid er rigtig hyggelig. Jeg kunne godt tænke mig at vi fik indført, at vi en fast dag i december skulle lave konfekt, spise æbleskiver eller sådan noget.
Juleaftensdag
Vi har gjort det til en fast tradition at vi juleaftens dag skal en tur på kirkegården og sige glædelig jul til min farmor, farfar og mormor. Det er en tradition der aldrig skal ændres! Vi plejer at tage derned med et lys og tænde det. Vi plejer at gøre det i forbindelse med en lang gåtur; som er super lækkert at gøre inden man skal sidde ned en hel aften.
Når vi har været på kirkegården og inden vi skal spise, plejer vi at være i kirken. Normalt er jeg altså ikke sådan en der går i kirke om søndagen og sådan, men der er bare et eller andet ved at gå i kirke juleaften. Det er altid de samme sange man synger, men det er på en måde super hyggeligt.
Juleaften
Jeg tror de fleste har nogenlunde de samme traditioner for hvordan juleaftenen skal forløbe. Først spiser man and, kartofler, brunede kartofler og sovs. Når man har nydt det, så er det tid til desserten – ris ala mande! Og i ris ala manden er der selvfølgelig gemt en mandel, som man skal finde så man kan få mandelgaven (jeg har dog stadig ikke prøvet at vinde den, suk). Når man har spist ris ala manden, er det tid til en tur rundt om juletræet. En tur som indeholder talrige af julesalmer og altid en eller anden der synger for hurtigt eller forkert. Når turene om juletræet er overstået er det tid til at pakke gaver ud!
Hvilke juletraditioner har i?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *