JBC #17: Noget du har bagt

Jeg har for første gang nogensinde lavet honninghjerter – må indrømme, at selvom de smagte godt nok, så vil jeg til hver en tid hellere have dem man køber. Og at det måske ikke var en succes herhjemme. Opskriften fandt jeg hos hjerteforeningen.
 • 75 g. honning
 • 75 g. brun farin
 • 2 spsk. olie
 • 3 spsk skummetmælk
 • 1 æg
 • 300 g. hvedemel
 • 1 tsk. revet citronskal
 • 1½ tsk. stødt kanel
 • ½ tsk. stødt ingefær
 • ½ tsk. stødt nellike
 • ½ tsk. hjortetakssalt
Kom honning, farin, olie og mælk i en gryde og smelt det sammen. Tag gryden fra varmen og afhøl blandingen i cirka en halv time. Rør derefter ægget i. Bland hvedemel med citronskal, kanel, ingefær, nellike og hjortetakssalt. Rør det i honningblandingen.
Lad dejen hvile tildækket en times tid. Udrul dejen på et meldrysset bord ca. 1 cm tyk. Udstik hjerter (jeg kunne få ca. 20 små hjerter ud af denne portion). Sæt hjerterne på bagepapir på en bageplade. Bag dem ved 180gr. i 10-15 i alm. ovn (200gr. i 10-15min i varmluft ovn).
Lad hjerterne afkøle helt. Smelt chokolade og smør på hjerternes top. Lad chokoladen stivne helt.
Bagetid. 10-15min. ved 180gr. i alm. ovn.

2 tanker om "JBC #17: Noget du har bagt"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *