Bloghjælp: Løbet tør for lagerplads?

Jeg gik lidt i panik, da jeg fik beskeden om at jeg var løbet tør for lagerplads. Jeg lavede derfor et indlæg, for at høre om der var andre der havde oplevet det, og ‘heldigvis’ var der det – for så kunne de hjælpe mig med at finde en løsning. Tak til alle jer tøser, der kom med gode forslag. Jeg fik nemlig en masse hjælp – og den hjælp vil jeg gerne dele med jer!Har du oplevet at få denne besked, når du vil uploade et billede på din blog?

Hvis du har det, har jeg nu fundet lidt forskellige løsninger på problemet:
 1. Betal for mere lagerplads
 2. Gør billedet mindre
Betal for mere lagerplads.
Den nemmeste løsning er selvfølgelig at betale sig ud af det. For 15 kr i måneden, kan man uploade alle de billeder man ønsker. Hvis man ikke er til at skulle redigere billederne m.m., så er dette selvfølgelig den bedste løsning – og det er jo ikke fordi det er en herregård.
Gør billedet mindre
Ved at bruge et redigeringsprogram (der er jo et utal af forskellige), kan man sørge for at billederne fylder mindre end 800x800px. Det er nemlig sådan at det kun er billeder der fylder mere end dette, som optager pladsen på picasa. Det betyder samtidig, at hvis man laver billederne mindre end det – så kan man have utallige billeder på sin blog uden problemer.
Jeg bruger selv Microsofts Office Picture Manager – som følger med i office-pakken. Deri kan man både redigere størrelsen på billederne, men også kontraster, farver m.m. Sådan her gør man …
Først så finder man det billede man ønsker at bruge. Men istedet for at åbne billedet, så højreklikker man på billedet og vælger stedet hvor der står ‘åbn med‘. Derinde kan man finde forskellige billedprogrammer man kan åbne billedet i – her vælger man så Microsoft Office Picture Manager.
Man kan selvfølgelig også vælge det som standardprogram (nederst på listen), så åbnes billedet automatisk i det program når man trykker på billedet.
Inde i programmet er der i øverste bjælke lidt forskelligt- her skal du trykke på billede. Du kan bruge programmet til at redigere i billederne, men det er ikke det vi skal nu. Vi skal vælge punktet der hedder ’tilpas størrelse’.
Når man trykker på tilpas størrelse, kommer dette frem i højre side. Her kan man vælge hvilken størrelse man ønsker. Hvis man trykker på Den lille pil nedaf, som står under ‘Foruddefineret bredde x højde‘, så kan man vælge forskellige størrelser. Hvis billedet skal bruges til din blog, så anbefales det at bruge den der hedder ‘webside – stor (640x480px)‘.
Nederst i højre side er der en oversigt over størrelsesindstillingerne. Ved at gøre mit billede mindre, går det fra at fylde 3477x2318px til at fylde 640x427px – og man må jo sige at det er blevet meget mindre. Husk at trykke OK, når du har ændret størrelsen – og derefter gem billedet.
Og TAADAA; så fylder billedet mindre. Det er super lækkert, at selvom man gør så billedet fylder mindre så ændrer det ikke i hvordan billedet ser ud på bloggen.
Jeg håber det kunne hjælpe lidt. Hvis du har nogle spørgsmål, så spørg endelig ..Hvis du har problemer med noget andet på din blog, må du meget gerne kommentere på dette indlæg eller skrive en mail til mig (crsd1988@gmail.com) om det, og så skal jeg se om jeg kan finde en løsning.

12 tanker om "Bloghjælp: Løbet tør for lagerplads?"

 1. Christina

  Jeg tror jeg kan hjælpe dig.
  i menuen i venstre side i programmet, står der 'Resize' nederst. Der kan du ændre størrelsen på billedet. Så er det jo bare at vælge 'keep proportions'. Hvis billedet ligger ned, så er det jo bare at vælge 640 i det ene felt, så finder den selv ud af hvad det andet skal være 🙂
  – skal jeg skrive det i mit indlæg? med billeder og sådan?

  Svar
 2. Christina

  Jeg tror jeg kan hjælpe dig.
  i menuen i venstre side i programmet, står der 'Resize' nederst. Der kan du ændre størrelsen på billedet. Så er det jo bare at vælge 'keep proportions'. Hvis billedet ligger ned, så er det jo bare at vælge 640 i det ene felt, så finder den selv ud af hvad det andet skal være 🙂
  – skal jeg skrive det i mit indlæg? med billeder og sådan?

  Svar
 3. Negle Lir

  Kan I fortælle mig hvordan jeg bruger picmonkey til at formindske billederne med? 🙂 Jeg har nemlig ikke det omtalte program, men bruger i forvejen picmonkey til at beskære osv. Men jeg vidste ikke at man kan bruge det til at ændre pixel med 🙂

  Svar
 4. Negle Lir

  Kan I fortælle mig hvordan jeg bruger picmonkey til at formindske billederne med? 🙂 Jeg har nemlig ikke det omtalte program, men bruger i forvejen picmonkey til at beskære osv. Men jeg vidste ikke at man kan bruge det til at ændre pixel med 🙂

  Svar
 5. Christina

  Jeps, der er rigtig mange muligheder for at redigere størrelsen. Og det er super smart med picmonkey, som er online. Heldigvis har de fleste Picture Manager, hvis de har office pakken – så det er ikke noget man skal til at hente 🙂

  Svar
 6. Christina

  Jeps, der er rigtig mange muligheder for at redigere størrelsen. Og det er super smart med picmonkey, som er online. Heldigvis har de fleste Picture Manager, hvis de har office pakken – så det er ikke noget man skal til at hente 🙂

  Svar
 7. Christina

  Jeg synes ikke det er besværligt, når jeg alligevel bruger programmet til at redigere i mine billeder inden jeg smider dem på bloggen 🙂 .. Jeg vidste ikke at man kunne gøre det via picasa – er det fordi du fører dem direkte til bloggen derfra eller hvordan?

  Svar
 8. Christina

  Jeg synes ikke det er besværligt, når jeg alligevel bruger programmet til at redigere i mine billeder inden jeg smider dem på bloggen 🙂 .. Jeg vidste ikke at man kunne gøre det via picasa – er det fordi du fører dem direkte til bloggen derfra eller hvordan?

  Svar
 9. EM

  Sad så sent som igår med præcis samme problem!!
  picmonkey.com er også en meget let måde at mindske sine billeder på! Der er også andre “redigerings tilbehør” & så er man også fri for at tage noget ned på ens computer, da man gør det hele online 🙂

  eslublog.blogspot.com

  Svar
 10. EM

  Sad så sent som igår med præcis samme problem!!
  picmonkey.com er også en meget let måde at mindske sine billeder på! Der er også andre “redigerings tilbehør” & så er man også fri for at tage noget ned på ens computer, da man gør det hele online 🙂

  eslublog.blogspot.com

  Svar
 11. Bilgaardkreative

  undskyld jeg siger det, men syntes virkelig det var en besværlig måde, jeg har bare alle mine 'blog' billeder til og ligge i picasa og så op loader den selv i den tilladte størrelse så man ikke bruger lagerplads.

  Svar
 12. Bilgaardkreative

  undskyld jeg siger det, men syntes virkelig det var en besværlig måde, jeg har bare alle mine 'blog' billeder til og ligge i picasa og så op loader den selv i den tilladte størrelse så man ikke bruger lagerplads.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *