En sundere banankage

Jeg bliver altid så glad, når jeg finder en opskrift på kage som er sundere (jeg vil ikke sige at den er sund, men den er sundere end mange andre kager). Denne gang fandt jeg en opskrift her på banankage – og hold op, hvor smager den godt! Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager den.

Jeg undskylder, at billedet er så dårligt – jeg skal nok prøve at få taget et bedre billede næste gang jeg bager kagen. Og jeg ved selvfølgelig godt, at det ikke er sundt at komme chokolade glasur ovenpå, men nu var det lige sådan kæresten ville have sit stykke.

 • 2 æg
 • 2½ dl. rørsukker
 • 3 modne bananer
 • knap ½ dl olie
 • 4 dl hvedemel
 • 1 tsk natron
 • 2 tsk vanillesukker
 • 1½ tsk bagepulver
 • 1 dl. minimælk
 • Skal fra 2 citroner

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps og rør de mosede bananer og olien i. Tilsæt de tørre ingredienser og rør det hele sammen med mælk og citronskal. Smør en springform med olie og drys den med rasp, inden dejen hældes i.
Bagetid: Bag kagen ved 175° i 35-40 min.

3 tanker om "En sundere banankage"

 1. heino

  Hej tænkte på om man istedet for mel kan bruge baked beans.

  Har jeg selv prøvet med held til andre kager.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *