Behind The Blog: Giz-blog

Anne-Mette fra bloggen giz-blog.dk har været så sød at svare på mine spørgsmål til denne måneds Behind The Blog. I kan se hendes blog ved at trykke her.

 
Fortæl om dig selv; hvem er du, hvor gammel er du og hvad laver du?
Mit navn er Anne-Mette Højbjerg, men jeg bliver kaldt GiZmo både her på nettet men også i hverdagen. Kælenavnet har jeg fået fordi filmen Gremlins er lavet samme år jeg er født og fordi jeg altid har synes at den lille mogwai var sød, og nynnede tit melodien den nynner i filmen og det endte så med at jeg tidligt i folkeskolen fik det kælenavn.
Jeg er født d. 4 maj sommeren 1984. Jeg er født i Odense men opvokset i Faaborg hvor jeg har boet hele mit (indtil videre) liv, bortset fra 3 år hvor jeg boede i Kværndrup. Jeg er single og bor i en lejlighed sammen med min dejlige hankat, prinsen Cosmo. Jeg har en lille wiccan gemt i maven.
Jeg studerer pt. på VUC Faaborg men til sommer skal jeg have fundet mig et job, hvilket ikke bliver nemt. Jeg har været igennem utroligt mange uddannelser pga. manglende elevpladser. Frustrerende, men det er jo bare DK i en nøddeskal.
Jeg interesserer mig for makeup, grafisk design, fotografering, mit hjem, min kat og det at være så kreativ som muligt. Og sidst men ikke mindst min blog og titter (under navnet GiZmoAMH). Det er de steder jeg opholder mig mest når jeg sidder på nettet. (:
Jeg skal leve med struma og psoriasis hele mit liv. Kommer aldrig af med de 2 sygdomme og det er nogen som påvirker min hverdag meget.
Jeg er crazy med frøer, tattoos (har 9 selv), efteråret og dets skønne farver, halloween, snefnug, søjler, katte, at læse, farverne grøn og blå og så spiser jeg agurk til det meste. 😛
Hvis du skulle beskrive dig selv med 3 ord, hvilke tre skulle det så være? Og hvorfor?
1: Ualmindelig kreativ – Jeg maler, tegner, leger med makeup, smykker og andre kreative ting til indretningen. Derudover så elsker jeg at lave grafik og det bærer bloggen tydelige præg af. (:
2: Stædig – Jeg vil gerne nå de mål jeg sætter mig, om det så bare er at skulle nå at skrive et blogindlæg inden jeg skal videre eller gøre rent inden jeg vil begynde på noget som helst andet, så er det det jeg gør. Og det er der mange der godt kan blive irriteret over. De kan ikke forstå at jeg gerne vil have styr på en masse ting inden jeg kan slappe af. Jeg kan godt lide at vide hvad der skal ske, hvor tingene er og hvad jeg kan se frem til.
3: Speciel – Ved ikke lige hvordan jeg skal forklare det kort, men…. Jeg er måske lidt svær at finde ud af indtil man kommer helt ind på livet af mig og kan vise mig at de accepterer mig 100%.
Hvor ser du dig selv om 5 år?
Forhåbentlig har jeg fået mig et job, bor stadig i min lejlighed, har muligvis en kæreste jeg ses med så tit som muligt og så har jeg stadig alle mine hobbyer, bloggen og min dejlige prins. Muligvis har jeg fået spredt budskabet om min interesse for design og makeup og har fået gang i en kommende karriere indenfor det.
Hvad er din største drøm?
At jeg får et job som jeg kan leve af resten af mit liv. Eller at jeg ender ud med at bo i Irland og ender mine dage der.
Hvad er dit bedste minde?
Det må nok være at jeg en gang for alle indså hvor meget jeg føler mig hjemme i Irland. Jeg har altid været fascineret af landet, deres kultur, maden, accenten og deres historie og har altid ville dertil, og da jeg endelig fik muligheden for det på en studietur marts 2010 så var det som en drøm der gik i opfyldelse og jeg følte mig straks hjemme. Det var som om jeg endelig følte jeg var det rigtige sted.
Fortæl noget om dig selv ikke ret mange ved.
At jeg er bange for at min psoriasis kommer til at forhindre mig i at nå dertil fysisk og psykisk som jeg gerne vil.
Hvad fik dig til at begynde at blogge?
Jeg skrev dagligt i en dagbog, men jeg følte ikke jeg rigtig fik noget ud af det. Jeg opdagede så i midten af 90’erne en masse engelske blogs og syntes det var interessant. Jeg oprettede så nogle gratis-blogs op og omkring 1998 fik jeg mit første domæne og siden da har jeg nydt at dele mine følelser, tanker, råd, gode og dårlige dage med andre. Sidenhen er der så kommet en masse kreative ting til på bloggen samt alle mine billeder.
Hvorfor blogger du? Har du en drøm eller et mål med din blog?
Det er fordi jeg gerne vil dele mit liv med folk. Vise andre at de – hvis de sidder i de samme situationer som mig sygdomsmæssigt eller andet – ikke er alene. At jeg gerne deler ud af min erfaringer og følelser. Deler ud af mine kreative ideer og oplevelser.
Jeg har som sådan ikke nogen drøm eller et mål med bloggen, andet end at jeg selvfølgelig håber at den vækker interesse hos andre og at jeg bliver ved med at kunne glæde mine læsere med konkurrencer osv. sponsoreret af div. firmaer. Elsker at glæde folk og det er noget af det som jeg mener vi skal være bedre til.
Hvad er det bedste ved at blogge? Og hvad er det værste?
Det bedste er nok at man føler man er en del af et større netværk. At man ikke er alene om at ville dele sine tanker, følelser, oplevelser osv med andre. At man har et sted hvor man kan få skrevet alt det ned som sidder og fylder op indeni og som bare har brug for at blive lukket ud. Og så er det jo en bonus hvis man bliver kontaktet af div. firmaer som vil have man tester deres produkter af så man kan anbefale dem videre.
Det værste er helt klart alle de sortseere der er på nettet. Folk der har gjort det til en hobby at trampe på folk og tilsvine andre bloggere. At gøre livet surt for andre. At være dømmende så bloggere ikke tør stå inde for deres meninger og følelser af frygt for at blive en målskive. Det synes jeg virkelig er det værste. Eller alle de løgne der en gang imellem fimler rundt iblandt folk. Synes det er synd at folk mener de får noget ud af at få andre til at føle sig mindre værd. Men der er bare umodne og egoistiske mennesker sat til i verden og dem slipper vi aldrig helt for. Desværre. Kunsten er at holde hovedet højt og ikke lade dem smadre sine drømme.
Hvad blogger du mest om?
Jeg blogger mest om min hverdag, mine oplevelser, min kat, mine kreative ideer, mine billeder og så helt klart mine hobbyer såsom fotografering, makeup og det at være kreativ generelt.
Hvorfor hedder din blog det den gør?
Jeg har haft en del domæner efterhånden men er endt ud med ”GiZ-Blog”. ”GiZ” er en forkortning af mit kælenavn GiZmo og blog fordi det er min private blog. Så så simpelt er det. (:
Hvordan er du kommet så langt med din blog?
En masse tålmodighed, nye tiltag og det at begive sig ud i nogle forskellige muligheder for at finde den rette vej.
Jeg går meget op i at min blog er 100% personlig og ærlig. Jeg har ikke behov for at pynte på det hele for at virke mere interessant eller mere ”in”. Jeg er som jeg er og ingen skal fortælle mig hvad jeg må og ikke må. Det er min blog og folk der kan acceptere det er mere end velkommen til at hænge ved. Tror bare det er det med at jeg er stædig og ikke vil bøje mig for noget, som gør at bloggen er det den er i dag.
Hvilke tanker har du gjort dig omkring designet på din blog?
Jeg går meget op i at vise lidt af mine kreative evner, men også holde den i ”min stil”. Gerne lidt simpel og så må det gerne følge min udvikling, årstiderne og bare generelt at det hele har den røde tråd.
Tager du hensyn til noget eller nogen, når du blogger? Er der noget du aldrig kunne finde på at skrive på din blog?
Jeg tager hensyn til mig selv. Jeg går så langt som jeg føler jeg kan stå inde for. Det er mit liv og min verden der ligger på bloggen og det vil altid være 100% som virkeligheden.
Selvfølgelig er der nogle ting som jeg ikke blogger om. Jeg holder alt det intime for mig selv hvis der opstår sådan noget. Det er ikke noget der behøver fortælles til alle og det er noget som er et meget sårbart for mig. Jeg synes det er totalt forkert at smide letpåklædte billeder af sig selv op på sin blog. Det er noget der er for privat og som ikke burde være til hele verdens skue. Det er for mig ret billigt. En klam måde at få opmærksomhed på. Og det er desværre noget som ses ret ofte. Synes det er en uhyggelig udvikling.
Men derudover er jeg meget åben om alt hvad mit liv indeholder.
Hvilken slags blogs læser du selv? Hvorfor?
Jeg holder mest af at læse de personlige blogge. Ikke alle de der modeblogge som hurtigt mister personligheden og personen bag bloggen. Jeg vil gerne kunne genkende personen der skriver på bloggen, kunne forholde mig til vedkomne og SE at det faktisk er et menneske med følelser og ikke bare en reklamesøjle.
Jeg skimmer blogge med mad, mode og andre kreative ting, men det er ikke nogen jeg fordyber mig i. Så det er helt klart de personlige jeg holder mest af.
Hvilken slags musik hører du? Og hvilken sang kan du høre igen og igen?
Puuuhha.. Jeg har en meget blandet musiksmag. Techno, House, Pop, Country, Rock osv osv osv. Men jeg hører faktisk kun musik når jeg er til nogle hyggeaftner, fester eller når jeg går og gør rent herhjemme. Så…. Det er lidt svært at nævne en bestemt sang. 😛
Hvis du stod overfor dit sidste måltid; hvad ville du så have at spise?
Den er lidt svær. Men jeg tror at jeg ville bestille en god gang flødekartofler med krebinetter med gulerødder og feta i og så en skøn salat til. Måske med et hvidløgsflüte til og Asti! 😛
Hvad var dit sidste køb? Og hvad bliver det næste?
Det var en grøn mascara som jeg har ledt efter siden jeg var teenager (det er ufatteligt mange år siden) og det næste køb bliver en masse andre lækre ting i samme butik den kommer fra. Nemlig CoolCos.
Hvad er det første du gør om morgenen? Og det sidste inden du går i seng?
Det første jeg gør om morgenen er at gå i bad, gøre mig klar med tøj og makeup og så børste mine bisser.
Det sidste jeg gør inden jeg går i seng er i hvert fald at børste tænder, smide telefonen til opladning og smide mig i sengen med prinsen (Cosmo) og putte imens jeg spiller lidt mobilspil inden jeg lukker øjnene i.
Hvis du skal nævne et citat/motto, hvilket skal det så være? Og hvorfor?
Don’t follow the trends, MAKE them!
Det er simpelthen fordi jeg gerne vil opfordre folk til at følge deres EGNE interesser og drømme og ikke bare følge alle andre. Vær jer selv og stå inde for det I gerne vil.
Linkt til bloggen: www.giz-blog.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *