Alternativ til is

Folk der kender mig ved, at jeg elsker is – og at jeg kan spise is på alle tidspunkter. Det har derfor været svært for mig, at jeg ikke har måtte spise is, nu jeg spiser sundere (man er vel en smule afhængig?). Dertil har jeg nu fundet et alternativ, som fungerer rigtig godt for mig. Egentlig er det vel bare frossen smoothie – men jeg synes konsistensen er meget lig soft ice (nu hvor bananerne er frosne). Jeg kunne spise dette hele tiden – og man må jo sige at det er sundere at spise 1-2 bananer, end det er at tage et stykke is.

Jeg synes da helt sikkert, at I skal have lov at prøve opskriften også. Den er utrolig nem, men kræver lidt forberedelsestid, da bananerne skal være frosne inden man kan lave det.
Til 2 personer
  • 3-4 frosne bananer
  • 4 spsk. mælk
  • 1 spsk. olie
  • 2-2½ tsk vanillesukker
Tag bananerne og skær dem i mindre stykker og kom dem derefter i fryseren (jeg plejer at komme dem i en frostpose, men det er jo underordnet). Når bananerne er frosne, kan man begynde at lave ‘isen’. Alle tingene kommes i blenderen og blendes indtil det er en cremet masse (hvis du synes det er for stift, så tilføj mere mælk).
Jeg synes at det minder meget om is, og det er jo lige efter min smag. Jeg kunne forestille mig, at man kan tilføje alle mullige ting. Blandt andet kan man jo tilføje chokoladestykker i isen – og få lidt en ‘straciatella’-fornemmelse.

3 tanker om "Alternativ til is"

  1. Christina

    Jeg er i hvert fald HELT vild med det! 🙂 .. Det er selvfølgelig ikke helt vildt sundt fordi det er bananer der er brugt, men jeg vil vædde med at det er sundere end vanilleis lavet på fløde.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *