Tunmousse

… Eller tunsalat om man vil. Herhjemme har det altid heddet tunmousse.

 • 1 dåse tun (i vand)
 • ½ dåse majs
 • 2-3 spsk. græsk yoghurt (2%)
 • 2-3 tsk citron saft
 • salt og peber
Til at starte med tager man dåsen med tun og kommer tunen i en skål. Herefter skal tunen ‘moses’ så der ikke er store klumper i. Jeg plejer at gøre det med en gaffel, da jeg synes det er det nemmeste.
Så skal man igang med at komme den græske yoghurt i. Forhen har jeg lavet tunmoussen med mayonnaise istedet, men jeg synes faktisk det fungerer rigtig godt med den græske yoghurt. Jeg bruger 2-3 spiseskefulde, men tager en skefuld i af gangen; det gør det lidt nemmere at blande. Når moussen har fået den konsistens man gerne vil have, tilføjer man citronsaften, samt salt og peber.
Jeg tilføjer altid majs i min tunmousse, da jeg synes det smager helt fantastisk. Men det er selvfølgelig en smagssag. Man kan sikkert også tilføje alt muligt andet i. (Hvis du plejer at tilføje noget specielt, vil jeg gerne høre om det). Og så er det bare at komme det på et strykke brød. Velbekomme!

7 tanker om "Tunmousse"

 1. Christina

  Jeg synes lige præcis det er modsat. Jeg bryder mig ikke om majs fra frost 🙂 hehe. men det er jo en smagssag, og heldigvis kan man jo selv bestemme hvad man gør.

  Svar
 2. Anonymous

  Sikke en skøn opskrift, dog syntes jeg majs fra dåse har en bi-smag, så en sikker vinder her, er majs fra frost 🙂
  hej hej

  Svar
 3. Christina

  Hejsa 🙂 .. Uh, det kunne være man skulle prøve med skyr; jeg tænkte bare at det måske var for surt? Men jeg kan jo selvfølgelig prøve.
  Jeg vil da lige tage en kigger på din blog 🙂 – og jeg er glad for, at mine opskrifter kan inspirere dig. Har du lånt mine på biblioteket? Hvordan dog det? Hehe.

  Svar
 4. Pia

  Hej Christina.
  Jeg bruger skyr i stedet for den græske yogurt, og udover majs tilføjer jeg rød peber…

  Har forresten nævnt dig et par gange på min blog, fordi jeg har lånt 'dine' kogebøger på biblioteket. Og der er jo mange lækre opskrifter, så tak for inspirationen :o)

  Mange hilsner Pia
  http://www.kreativepips.blogspot.com

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *