Giftkage (Bladankage)

Jeg har lige bagt giftkage (som vi kalder det herhjemme) til kæresten. Han var en smule træt af at det hele skulle være sundt og ‘kedeligt’, så derfor havde jeg lovet ham, at jeg nok skulle bage sådan en kage. Og helt ærligt; findes der så noget kage der er bedre end sådan en bladan kage? I think not. Den er bare altid god, synes jeg! Vi har valgt at lave den grøn, for en ‘rigtig giftkage er grøn’, men det kan man jo gøre som man vil.

(til en stor bradepande – cirka 24 personer)

 • 500g margerine
 • 500g sukker
 • 500g mel
 • 4 æg
 • 3 dl mælk
 • 3 tsk vanillesukker
 • 2 tsk bagepulver
 • ½ fl. mandelessens
 • ½ fl. grøn frugtfarve
Smelt margerinen og bland det sammen med de andre ingredienser. Normalt blander jeg alle tingene og tilføjer farven som det sidste – for så kan jeg komme farve i lidt af gangen, til jeg får den farve jeg vil have. Kom det i en stor bradepande. Ind i ovnen ved 170grader i 40 minutter. Smøres med kakaoglasur når den er færdig.
Bagetid: 40 minutter ved 170grader i varmluft (180grader i 40-50 minutter i alm. ovn)

 

14 tanker om "Giftkage (Bladankage)"

 1. Binemor

  Åh den opskrift har jeg manglet i MANGE år. Husker den tydeligt fra min egen barndom. Det var bare så cool når mor bagte den. Tusind tak fordi du deler!
  kh Libbie

  Svar
 2. Binemor

  Åh den opskrift har jeg manglet i MANGE år. Husker den tydeligt fra min egen barndom. Det var bare så cool når mor bagte den. Tusind tak fordi du deler!
  kh Libbie

  Svar
 3. Christina

  Hehe. Hvis vi havde været din nabo, så havde jeg skal inviteret dig over til et stykke giftkage 😉 hehe. Jeg har faktisk altid lavet den i grøn, men kunne da forestille mig at den var fed i alle de andre farver – det kunne være man skulle prøve det næste gang 🙂

  Svar
 4. Christina

  Hehe. Hvis vi havde været din nabo, så havde jeg skal inviteret dig over til et stykke giftkage 😉 hehe. Jeg har faktisk altid lavet den i grøn, men kunne da forestille mig at den var fed i alle de andre farver – det kunne være man skulle prøve det næste gang 🙂

  Svar
 5. englen

  Den ideer også giftkage her. den er ret sej i blå også ;). og nu har jeg den vildeste lyst til sådan en kage (kan jo give blop g maven skylden) men mangler flere af tingene så ingen kage til mig.
  havde du været min nabo havde i ikke haft den selv. griner

  Svar
 6. englen

  Den ideer også giftkage her. den er ret sej i blå også ;). og nu har jeg den vildeste lyst til sådan en kage (kan jo give blop g maven skylden) men mangler flere af tingene så ingen kage til mig.
  havde du været min nabo havde i ikke haft den selv. griner

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *