Det ‘program’ jeg følger

Jeg er blevet spurgt rigtig mange gange om jeg ift. mit vægttab følger et ‘program’ eller andet – og når jeg så har fortalt at jeg ikke spiser pasta, ris, kartofler og brød er der rigtig mange der kommer med svaret ‘nåå, så du er også på dukan-kuren?’. Så nu har jeg besluttet mig for at lave dette indlæg, for at fortælle at; nej, jeg er ikke på dukan-kuren. Jeg har det faktisk rigtig dårligt med at kalde det her for en ‘kur’ – for jeg forbinder en ‘kur’ med noget man er på indtil man opnår sit mål og så går man ellers tilbage til sine gamle dårlige vaner. Så nej, jeg er ikke på nogen kur, men jeg var valgt at lave en kost- og livstilsændring, som jeg håber på varer ved.

Jeg har lånt disse 3 bøger af min faster; det var faktisk hende der anbefalede denne metode, da jeg snakkede om at jeg ville igang med at tabe mig (tak!). Jeg synes faktisk de er rigtig gode, og jeg skal selv ned og have fat i dem (nu ønsker jeg mig dem, og hvis jeg ikke får den til min fødselsdag så vil jeg købe dem). Jeg vil ikke sige, jeg følger dem slavisk, men når jeg mangler inspiration, opskrifter, idéer eller motivation, så synes jeg faktisk at disse bøger er super gode.
De indeholder nemlig en masse lækre (og nemme!) opskrifter, idéer til snacks, madplaner og meget mere. Og det er lidt det jeg har brug for, når jeg vil tabe mig. Ellers så spiser jeg det samme hele tiden, og så går jeg hurtigt kold i det og motivationen forsvinder. Men her synes jeg virkelig, at der er en hel masse muligheder istedet. En ting jeg synes er fantastisk ved denne kostmetode er, at jeg mere eller mindre kan spise ‘normalt’. Jeg må jo gerne spise kød og salat/grønsager, og der er der fx ofte når man er ude ved nogle at spise. Jeg undlader bare, at tage kartofler, ris eller pasta – og indtil nu har det fungeret rigtig godt. De første par gange studser folk godt nok over det, men så er det jo bare at forklare at man ikke spiser det.
Jeg håber dette gav en lidt bedre forklaring på, hvad det er for et ‘program’ jeg følger. Som jeg kan fortstå på det, så minder det meget om dukan-kuren, men igen .. Så ved jeg ikke helt hvad dukan-kuren indeholder. Men er det ikke også fuldstændig ligegyldig hvad det hedder – bare det virker?
Og så en lille update på mit vægttab: Det er som om at mit vægttab er begyndt at gå rigtig langsomt; selvom jeg spiser rigtig, løber, svømmer og alt muligt. Jeg har nu tabt mig 7,8kg og det er selvfølgelig også super! Jeg er virkelig stolt af mig selv! Men jeg må bare erkende, at jeg nok ikke når at tabe de sidste 2,2 inden min fødselsdag næste lørdag. Jeg vil selvfølgelig gøre hvad jeg kan, for at komme så tæt på som muligt. Jeg er begyndt at svømme (det er rigtig længe siden sidst), og hvor er det dog skønt! Jeg kan slet ikke forstå, at jeg valgte at stoppe med det dengang. Jeg glæder mig allerede til jeg skal ud og svømme lidt igen; jeg har nemlig valgt at købe mig sådan et månedskort, så jeg kan tage derud når jeg har lyst. Derudover kommer der også sådan noget Aqua Zumba derude, som jeg regner med at deltage i.

8 tanker om "Det ‘program’ jeg følger"

 1. Christina

  Ja, jeg må sige at jeg synes bøgerne er rigtig gode! Især fordi de netop har inspiration til sundere og lækkert mad.
  Tak, jeg er også stolt af mig selv. Og jeg føler faktisk at det hjælper mig, at jeg deler det med jer – så bliver jeg nødt til at tage mig sammen, fordi jeg ved i følger med og vil se hvordan det går.

  Svar
 2. Christina

  Ja, jeg må sige at jeg synes bøgerne er rigtig gode! Især fordi de netop har inspiration til sundere og lækkert mad.
  Tak, jeg er også stolt af mig selv. Og jeg føler faktisk at det hjælper mig, at jeg deler det med jer – så bliver jeg nødt til at tage mig sammen, fordi jeg ved i følger med og vil se hvordan det går.

  Svar
 3. Christina

  Åh, det er altid dejligt at høre at nogle følger med i min 'kamp – og det varmer jo altid, når folk har fulgt med siden start. Så mange tak! 🙂
  Jeg har det ligesom dig, jeg vil også gerne undgå søde sager som udgangspunkt, men indimellem skal det altså være okay at spise lidt sødt. Ellers tror jeg på, at det hele bliver rigtig hårdt og træls.
  Og tak for de søde ord! Jeg har nu tabt mig 8kg – så mangler 12kg for at have tabt det jeg gerne vil. Jeg kæmper! 🙂

  Svar
 4. Christina

  Åh, det er altid dejligt at høre at nogle følger med i min 'kamp – og det varmer jo altid, når folk har fulgt med siden start. Så mange tak! 🙂
  Jeg har det ligesom dig, jeg vil også gerne undgå søde sager som udgangspunkt, men indimellem skal det altså være okay at spise lidt sødt. Ellers tror jeg på, at det hele bliver rigtig hårdt og træls.
  Og tak for de søde ord! Jeg har nu tabt mig 8kg – så mangler 12kg for at have tabt det jeg gerne vil. Jeg kæmper! 🙂

  Svar
 5. Pia

  Sikke nogle spændende bøger, dem har jeg lige reserveret på biblioteket. Glæder mig til ny inspiration til lidt sundere mad. Synes det er flot med dit vægttab og at du deler det med os. Knus til dig

  Svar
 6. Pia

  Sikke nogle spændende bøger, dem har jeg lige reserveret på biblioteket. Glæder mig til ny inspiration til lidt sundere mad. Synes det er flot med dit vægttab og at du deler det med os. Knus til dig

  Svar
 7. Anonymous

  Hej Christina 🙂
  Først og fremmest, så fortjener du et kæmpe klap på skulderen for at du har taget din beslutning om at vælge at tabe dig når du ønsker dette 🙂
  Det er virkelig sejt, og det vægttab du har opnået indtil videre er bare så sejt gået 😉
  Har fuldt med i din blog hele tiden, har bare ikke rigtigt kommenteret :-/
  Jeg har selv kæmpet med mit vægttab siden min første graviditet, og kan idAg sige jeg kun mangler de 7 kg for at komme ned på min ideal vægt.. Har nu tabt 20 kg alt i alt:) holder mig også fra søde sager, men i ny og næ kan jeg godt finde på at spise lidt, ellers følger jeg en kostomlægning som jeg gerne vil dele med dig hvis du ønsker det 🙂 og træning er det også rigtig meget af her 🙂
  – super godt gået Christina, det er for sejt!!! 🙂
  Knus mini 🙂

  Svar
 8. Anonymous

  Hej Christina 🙂
  Først og fremmest, så fortjener du et kæmpe klap på skulderen for at du har taget din beslutning om at vælge at tabe dig når du ønsker dette 🙂
  Det er virkelig sejt, og det vægttab du har opnået indtil videre er bare så sejt gået 😉
  Har fuldt med i din blog hele tiden, har bare ikke rigtigt kommenteret :-/
  Jeg har selv kæmpet med mit vægttab siden min første graviditet, og kan idAg sige jeg kun mangler de 7 kg for at komme ned på min ideal vægt.. Har nu tabt 20 kg alt i alt:) holder mig også fra søde sager, men i ny og næ kan jeg godt finde på at spise lidt, ellers følger jeg en kostomlægning som jeg gerne vil dele med dig hvis du ønsker det 🙂 og træning er det også rigtig meget af her 🙂
  – super godt gået Christina, det er for sejt!!! 🙂
  Knus mini 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *