Brød uden mel

Jeg blev spurgt om jeg ikke kunne komme med en opskrift på det brød jeg lavede igår (link), og selvfølgelig vil jeg da det. Jeg havde egentlig tænkt mig at forsøge at lave stenalderbrød, men det blev det ikke helt til i denne omgang. Princippet er dog det samme, det er lavet af frø, nødder, æg og olie – men jeg har valgt at blende alle mine frø og nødder (det gør man ikke ved stenalderbrødet), fordi jeg tror det er mere mig.Men det er selvfølgelig smag og behag; og jeg regner da også med at prøve at bage stenalderbrødet på et tidspunkt. Hvis man ønsker at prøve at lave stenalderbrødet, så fremgangsmåden den samme. Det eneste der faktisk er anderledes er, at der skal bruges 100g af de forskellige frø og nødder – og at der også skal bruges valnødder og sesamfrø. Men igen; man kan sikkert tilføje det man har lyst til.

 • 150g græskarkerner
 • 150g mandler
 • 150g hørfrø
 • 150g solsikkekerner
 • 1dl olie
 • 5 æg
 • 2 tsk salt

Jeg tog græskarkerner, mandler, hørfrø og solsikkekernerne og kom dem i blenderen til det var grovhakket – men man kan jo her, selv vælge hvilken konsistens man ønsker. Jeg ville gerne have det så finhakket som muligt og jeg stoppede først, da blenderen ikke ville hakke det mere. Derefter blandede jeg massen med olie, æg og salt til det var godt blandet.

Kom massen i en form (brødform) og bag det i ovnen i omkring en time ved 160grader. Jeg må dog sige, at jeg virkelig godt kunne tænke mig en silikoneform istedet for den jeg har.
Bagetid: 1 time ved 160grader.

4 tanker om "Brød uden mel"

 1. Christina

  Det er virkelig også lækkert. Kæresten – som normalt ikke er til korn, frø og nødder – synes at brødet smager godt. Så det er jo en sejr herhjemme 😀

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *