Havregrøds boller

I dag da jeg var på arbejde, besluttede jeg mig for at bage nogle boller, som børnene kunne få til frugt. Disse boller er uden mælk og smør, men med havregrød istedet. Jeg var faktisk ret spændt på, hvordan de ville smage men jeg blev positiv overrasket. De er dejlig svampet og så smager de super godt!

Først skal havregrøden laves. Alle ingredienserne blandes sammen og koges til grød. Bagefter skal grøden afkøles. Til det skal der bruges:

 • 200g havregryn
 • 6 dl vand
 • 1tsk salt
Så skal vi igang med det resterende dej. Her skal der bruges:
 • 50g gær
 • 1 dl. vand
 • 1 spsk sukker
 • 1dl olie
 • 600-700g mel

Gæret røres ud i vandet. Derefter tilføjes sukker, olie, mel og havregrøden. Det skal blandes godt sammen! Så skal det ud på bordet og æltes og når det ikke klæber til bordet længere, skal der laves boller.

Når bollerne er lavet, tændes ovnen (varmluft, 180grader). Ved at gøre det på den måde, kan bollerne hæve mens ovnen bliver varm. Når ovnen er varm nok, skal bollerne i ovnen – og efter 15-20min er de færdige.
Bagetid: 15-20min ved 180 grader i varmluft.

7 tanker om "Havregrøds boller"

  1. frkstubba Forfatter

   Hejsa! 🙂

   Uh, nu er det længe siden jeg bagte dem.. Men jeg mener at der blev omkring 10-15 boller alt efter hvor store man lavede dem. Jeg skal nok lige skrive antal næste gang jeg bruger opskriften 🙂

   / Christina

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *