Første HPV-vaccine

Jeg har idag været ved lægen, for at få den første (af tre) HPV-vacciner. Til dem der ikke ved det, er det en vaccine som forebygger livmoderhalskræft – og hvem vil ikke gerne forebygge kræft? Hvis du gerne vil læse mere om det, kan du kigge her. De tre vacciner skal tages over et halvt år, og jeg var så afsted idag for at få min første.
Jeg vil ikke sige, at jeg er bange for at få vacciner og sådan, men jeg bryder mig virkelig ikke om følelsen bagefter. Jeg ved ikke om det kun er mig der har det sådan her, men det er som om min krop gør modstand; så jeg ender med at blive svimmel, få kvalme og så føles det som om min arm sviger, stikker og er øm. Det er virkelig ikke fedt, men jeg er bare glad for at det går væk efter et par timer.  
Har du fået vaccinen? Hvis du ikke har og er mellem 20 og 26år, hvad venter du så på?

27 tanker om "Første HPV-vaccine"

 1. Mie

  Jeg fik den for nogle år siden og betalte en formue for den. Ved godt man ikke skal sætte pris på at forebygge sygdomme, men sidder alligevel med lidt en øv-følelse nu jeg kunne have fået den gratis

  Svar
 2. Mie

  Jeg fik den for nogle år siden og betalte en formue for den. Ved godt man ikke skal sætte pris på at forebygge sygdomme, men sidder alligevel med lidt en øv-følelse nu jeg kunne have fået den gratis

  Svar
 3. Irene E. Jensen

  Jeg har ikke fået den endnu, fordi jeg overvejer om jeg ikke skal vente til jeg er flyttet. Det regner jo med at gøre indenfor et halvt år nemlig. Så det er af praktiske årsager 🙂 Jeg har ventet SÅ LÆNGE på den.

  Svar
 4. Irene E. Jensen

  Jeg har ikke fået den endnu, fordi jeg overvejer om jeg ikke skal vente til jeg er flyttet. Det regner jo med at gøre indenfor et halvt år nemlig. Så det er af praktiske årsager 🙂 Jeg har ventet SÅ LÆNGE på den.

  Svar
 5. Rikke Claudia

  “Fra den 27. august kan alle unge kvinder født mellem 1985
  og 1992 gå til lægen og blive vaccineret gratis mod livmoderhalskræft.”

  – Jeg blev lidt små sur da jeg læste dette på text tv,
  da min mor betalte over 3000,- sidste år, for at jeg
  kunne få den! Jeg ville nemlig selv gerne have den
  men havde ikke råd på det tidspunkt og så havde jeg
  en virkelig sød mor, som gerne ville betale.
  Hvis vi dog bare havde ventet et år……..

  Svar
 6. Rikke Claudia

  “Fra den 27. august kan alle unge kvinder født mellem 1985
  og 1992 gå til lægen og blive vaccineret gratis mod livmoderhalskræft.”

  – Jeg blev lidt små sur da jeg læste dette på text tv,
  da min mor betalte over 3000,- sidste år, for at jeg
  kunne få den! Jeg ville nemlig selv gerne have den
  men havde ikke råd på det tidspunkt og så havde jeg
  en virkelig sød mor, som gerne ville betale.
  Hvis vi dog bare havde ventet et år……..

  Svar
 7. Christina

  Ja, det er faktisk lidt utroligt at man ikke bare gør den gratis. Men jeg læste et sted, at det er fordi at man ikke har nok forskning for 26+. Men altså, så må man jo liige komme igang – for jeg giver dig ret – det må da være billigere at forebygge end 'helbrede'.

  Svar
 8. Christina

  Ja, det er faktisk lidt utroligt at man ikke bare gør den gratis. Men jeg læste et sted, at det er fordi at man ikke har nok forskning for 26+. Men altså, så må man jo liige komme igang – for jeg giver dig ret – det må da være billigere at forebygge end 'helbrede'.

  Svar
 9. Missy

  Nej, jeg er 81'er, så jeg har ikke råd til den og må derved leve med risikoen. Skide flot af samfundet kun at tilbyde visse kvinder det. Det vil da koste dem mindre at gøre den gratis for alle frem for at skulle behandle folk, som ikke fik den.

  Svar
 10. Missy

  Nej, jeg er 81'er, så jeg har ikke råd til den og må derved leve med risikoen. Skide flot af samfundet kun at tilbyde visse kvinder det. Det vil da koste dem mindre at gøre den gratis for alle frem for at skulle behandle folk, som ikke fik den.

  Svar
 11. Mønneberg

  Jeg skal have den. Har godt nok tid i morgen. Men er lidt bange for bivirkninger da jeg jo skal være på toppen til weekenden. Så udskyder den til næste uge, hvis muligt.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *