Sommerfugle af fondant

Jeg er blevet spurgt, om jeg ikke kunne fortælle hvordan jeg har lavet sommerfuglene til de cupcakes jeg lavede til mine kollegaer – og selvfølgelig vil jeg det.
Først skal fondanten laves. Jeg troede faktisk at det ville være svært at lave, men jeg synes faktisk det var rigtig rigtig simpelt. Her er en opskrift og hvordan jeg har gjort – man kan jo selvfølgelig gøre det på en masse andre måder. Jeg lavede en hel potion, men jeg tror kun jeg brugte 1/6 af det til at lave mine sommerfugle.

 • 15 skumfiduser (dem fra Haribo er bedst)
 • 2 spsk. olie
 • 4 spsk. vand
 • 1 pakke flormelis

Skumfiduserne, olien og vandet kommes i en skål. Blandingen varmes i microbølgeovnen. Skumfiduserne skal smeltes, men de må ikke blive brune! Derefter skal flormelis i indtil massen er sej og man ikke kan røre i det mere med en ske. Så skal dejen ud på bordet og æltes. Det skal klistre lidt til sidst, så får man det bedste resultat.

Når man har fået lavet sin masse, kan man tilføje farver hvis dette ønskes. Man kan godt bruge frugtfarve (det har jeg gjort), men det giver ikke nær så klare farver, som hvis man valgte at bruge pastafarver.
Opbevares i en tætlukket pose i køleskabet!
SÅDAN LAVES SOMMERFUGLENE!
Jeg har taget en lille klump af gangen. Så ruller jeg det ud, indtil det får den tykkelse jeg gerne vil have. Jeg tror jeg lavede disse sommerfugle cirka ½cm tykke, men det er jo smag og behag. Jeg brugte flormelis på bordet, for at det ikke skulle klistre, men man kan også bruge maizena.
Jeg trykker så min stempel ned i dejen og fjerner det overskydende rundt om. Når jeg har fjernet det overskydende, er det bare at trykke sommerfuglen ud af stemplen. Jeg vil sige, at de sidste jeg lavede blev meget pænere end de første (og det gik meget hurtigere at lave), så øvelse øvelse øvelse!
Og så er sommerfuglen færdig! Jeg anbefaler at man kommer den i køleskabet efter de er lavet, så de kan nå at blive lidt hårde inden man skal bruge dem. Og man kan jo lave hvad man har lyst til det dette fondant; jeg glæder mig i hvert fald til at skulle prøve at eksperimentere med det.

32 tanker om "Sommerfugle af fondant"

 1. Christina

  Jeg ved faktisk ikke helt hvor sådan noget kan købes henne. Umiddelbart vil jeg tro at du skal købe det på nettet eller i specialbutikker. Jeg plejer at bruge alm. frugtfarve – for jeg kan godt overleve, at farverne ikke er så markante.

  Svar
 2. Christina

  Jeg ved faktisk ikke helt hvor sådan noget kan købes henne. Umiddelbart vil jeg tro at du skal købe det på nettet eller i specialbutikker. Jeg plejer at bruge alm. frugtfarve – for jeg kan godt overleve, at farverne ikke er så markante.

  Svar
 3. Anonymous

  heej igen 🙂 kom til at tænke på det olie der er i din opskrift til fondant er det ligemeget hvad for olie det er eller er der en bestemt en 🙂

  Svar
 4. Christina

  Når du har bagt den kage du vil bruge (du kan jo sådan set bruge hvilken som helst kage), så skal du smøre smørcreme på, så den bliver lige og jævn over det hele. Så skal du komme den i køleskabet/fryseren til smørcremen er hård – og når den er hård, kan du komme fondanten på 🙂

  Svar
 5. Christina

  Når du har bagt den kage du vil bruge (du kan jo sådan set bruge hvilken som helst kage), så skal du smøre smørcreme på, så den bliver lige og jævn over det hele. Så skal du komme den i køleskabet/fryseren til smørcremen er hård – og når den er hård, kan du komme fondanten på 🙂

  Svar
 6. Anonymous

  har fundet en opskrift på en drømmekage bund meeen der er nogle ting i den jeg ik helt forstår? der står nemlig at man skal smøre den op for at skære kagen til så der ikke er ujævnheder i skal man ik først det når man skal putte fondanten på kagen??

  virker lidt dum lige nu hehe men vil gerne være helt sikker 🙂

  Svar
 7. Anonymous

  har fundet en opskrift på en drømmekage bund meeen der er nogle ting i den jeg ik helt forstår? der står nemlig at man skal smøre den op for at skære kagen til så der ikke er ujævnheder i skal man ik først det når man skal putte fondanten på kagen??

  virker lidt dum lige nu hehe men vil gerne være helt sikker 🙂

  Svar
 8. Anonymous

  tusind taak for hjælpen 🙂 ehm tænkte på om du måske havde en opskrift til selve kagen er ny inden for fondant faget men sys det er så fasinerende at jeg har lyst til og lærer om faget hehe 🙂

  Svar
 9. Anonymous

  tusind taak for hjælpen 🙂 ehm tænkte på om du måske havde en opskrift til selve kagen er ny inden for fondant faget men sys det er så fasinerende at jeg har lyst til og lærer om faget hehe 🙂

  Svar
 10. Christina

  Hejsa 🙂 .. Jeps, man kan også bruge denne opskrift til at beklæde kager med. Det er til det hele, hehe. Og ja, det er 15 skumfiduser der skal bruges – du skal bare huske at købe dem fra Haribo. De er bedst.

  Og jeg er glad for, at du kan bruge min opskrift 🙂

  Svar
 11. Anonymous

  heeej kan man os bruge denne opskrift til at beklæde kager med?? og når du siger 15 skumfiduser er det så 15 stk eller??

  på forhånd taak 🙂

  ps. super god opskrift har ledt længe efter en :):)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *