Keyhanger af cykelslange

For lidt siden, var min mor og jeg igang med at være kreative. Jeg havde fundet en DIY hos Carina (link), hvor hun viste hvordan man selv kunne lave de der Octopus keyhangere. Jeg synes de er så flotte, men uretfærdigt dyre – så derfor synes jeg det var fedt, hvis man kunne lave dem selv. Vi valgte at lave den af cykelslange, da vi havde set det et eller andet sted – og det så virkelig fedt ud.

Så vi startede med at lave en skabelon, som så ud som vi gerne ville have og så skulle der klippes. Vi havde en god arbejdsfordeling, hvor jeg tegnede stregerne som mor skulle klippe efter. Hullerne fik vi skåret ud med et jernrør (min lillebrors opfindelse). Det gjorde det hele meget nemmere; for så skulle vi ikke klippe alle hullerne – og så blev hullerne samtidig ens.
Da vi havde klippet leddene skulle vi til det sjove; nemlig at lave selve keyhangeren. Vi besluttede at der på hver side skulle være omkring 17 led, så det var bare at gå igang.
I Carinas DIY har hun brugt en knap til at hæfte de to ender sammen, men det er ikke lige mig. Jeg synes at en sølvfarvet nitte, ville passe bedre til denne nu den var i cykelslange. Jeg synes det ser super godt ud; og tror da at hvis jeg skal lave en igen (uanset materiale), så skal der også en nitte i den.
Og sådan kom det endelige resultat ud – jeg er godt tilfreds. Jeg synes den er blevet rigtig fin. Glæder mig til at se den i brug (mor skal have den). Dog er jeg ikke helt tilfreds med der hvor man starter i nøgleringen, jeg synes det ser lidt voldsomt ud; men jeg tror jeg har fundet en løsning på det. Jeg skal bare lige have prøvet mig lidt frem – og så skal jeg selvfølgelig nok vise jer det.

10 tanker om "Keyhanger af cykelslange"

 1. Christina

  Hejsa 🙂 .. Uh, nu er det ved at være lang tid siden jeg lavede den, men eh. Jeg mener at leddene hed noget lign. 5×2,5cm. Men det er altså uden at være HELT sikker. Hullet skal jo være lige så stort som det midterste af leddet. Leddet skal jo formes lidt som et 8-tal 🙂 Men omkring 1-1,5cm 🙂

  Svar
 2. /Cecilie

  Hvor lange lavede I hvert led? Og hvor stort er hullet ca.? De har fået en rigtig flot form, og det er godt, man kan se hullerne i kæden 🙂

  Svar
 3. Christina

  Tak 🙂 – ja, det er lige præcis som du har gjort jeg havde i tankerne. At gøre så der kun er 1 led i nøgleringen 🙂

  Åh, jeg vidste ikke det var kræftfremkaldende. Godt du siger det, for så er det jo ikke sådan en vi skal have rundt om halsen. Tak!
  Så må vi på jagt efter noget læder.

  Svar
 4. Bilgaardkreative

  Der ser godt ud.. Jeg har lavet en anden løsning nede ved nøgleringen se her: http://bilgaardkreative.blogspot.dk/2012/07/lder-arbejde.html

  Noget helt andet, så er det ikke for at være sur og tvær, men vil blot lige gøre opmærksom på at der i cykelslanger er kræftfremkaldende stoffer (kategori 2) og det anbehaldes derfor ikke direkte kontakt med huden over længere tid (mere end hvis man skifter slange på cyklen).. Blot lige til info..

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *