Om at skifte navn på sin blog …

[source][/source]

Ja, dette bliver måske et lidt kedeligt indlæg. Jeg ligger syg (igen), så der foregår ikke super mange kreative ting herhjemme. Men der er noget jeg har funderet over i et stykke tid nu – og jeg vil rigtig gerne høre jeres mening omkring det. Jeg har tænkt på, hvad folk tænker omkring det at ændre navn på sin blog? Er det smart? Eller usmart?
Jeg er godt klar over, at det måske kan være irriterende for læseren, hvis bloggen lige pludselig hedder noget andet end den ‘plejer’ at gøre. Men jeg tænker, at det jo lige så stille kommer. En anden ting der også er med i mine overvejelser er, om ens ‘faste læsere’ bliver ved med at være faste læsere, eller om man skal ud og få nye læsere – for det ville jeg jo synes var super ærgerligt.
Jeg har nemlig haft tanker omkring at gøre det, men hver gang bliver jeg i tvivl om det nu også er en god idé. Jeg ved ikke hvad jeg ville ændre det til (det har jeg ikke overvejet); men jeg har bare tit overvejet at få et blognavn som var mere ‘personligt’, hvis i forstår hvad jeg mener?
Hvad synes I om det at ændre navnet på bloggen? Er det en god eller dårlig idé?

12 tanker om "Om at skifte navn på sin blog …"

 1. Believe in Butterflies

  Ja jeg kender den følelse alt for godt! Havde jo en lille pause fra min
  blog, fordi jeg ikke kunne finde mig selv og havde mistet inspirationen 🙂

  Igen kender følelsen! 🙂 Men med din dejlige og personlige blog,
  er jeg slet ikke i tvivl om, at dine læsere nok skal følge med dig! 🙂

  Svar
 2. Christina

  Selvfølgelig skal der informeres om det – det andet virker da lidt underligt synes jeg. Så jeg LOVER, at hvis jeg nogensinde ændre navnet, så vil jeg nævne det en maasse maasse gange før det egentlig sker! 🙂

  Svar
 3. Eeyorenyk

  For mig er det helt afgørende om der informeres om det. Jeg er sådan set ligeglad med hvad pokker siden hedder og hvor tit folk skifter navn (ah, næsten da) … Men hvis du bare skifter navn uden at informere om det eller linker videre til den nye side, så har man som besøgende ikke en jordisk chance for at vide det. Og så er det klart man ikke følger med jo. 😉

  Jeg har prøvet at følge en side, som jeg faktisk var utrolig glad for og læste med hos dagligt. Men pludselig, fra den ene dag til den anden, fandtes adressen slet ikke mere og siden var ikke-eksisterende. Jeg søgte højt og lavt, men niks – Den (og webmasteren) var bare væk!
  Der gik så et par måneder, indtil jeg pludselig, ved et rent tilfælde, stødte på en blog der mindede mig om den tidligere. Og ganske rigtigt; samme webmaster, hun havde bare skiftet navn på bloggen – Uden at fortælle nogle det, uden at advare om det og uden at linke videre eller på anden måde give de besøgende en chance for at opdage det. Dér blev jeg ikke fast læser igen. Hun var stadig den samme, men med sådan et stunt gad jeg bare ikke følge endnu engang og risikere samme tur senere hen.

  Svar
 4. Christina

  Selvfølgelig – det er jo en personlig blog, så det er en selv der skal være godt tilfreds med den. Men kender du den der ambivalente følelse, hvor man ikke helt ved hvad man vil? :p

  Ja, jeg ved godt at der sikkert er mange af ens læsere, som kun er fast læser på ens blog pga. GiveAways og andet. Men det har bare taget lang lang tid at få så mange læsere, som jeg har nu 🙂

  Jeg følger din blog; og jeg giver dig ret i at man skal have det godt med sig selv og ikke bare have en blog, for at gøre læserne glade.

  Svar
 5. Christina

  Jamen, det er derfor jeg er i tvivl. Jeg har overvejet at skifte navnet nogle gange, men hver gang tænker jeg 'ah, frk stubba er nu også meget fint'.

  Har du overvejet at slette alt på den? Hvorfor dog det? Jeg kan godt lide din blog, så du skal for guds skyld ikke slette den 😀 (hvis jeg skal bestemme, hehe).

  Åh, jeg er glad for at du ikke forlader mig <3

  Svar
 6. Believe in Butterflies

  Jeg har det sådan, at man skal være tilfreds med sit blog navn og hvis man vil prøve noget nyt, så gør man det! For i sidste ende, er det én selv som skal være glad for ens navn – ikke ens læsere!

  Når det så er sagt, kan jeg fortælle af egen erfaring at jeg har skifte både navn og domæne et par gange og været glad for de få og trofaste læsere, som altid følger med mig over på det nye. Men så er der også mange, som måske bare er blevet fast læser for at få læsere på deres blog og som enlig aldrig er inde og læse med din egen blog – som ikke er fulgt med. Men man skal også give ens læsere god besked om i forvejen og ligge et link op til det nye, så de kan hoppe over på den nye.

  Håber jeg kunne hjælpe! 🙂

  Svar
 7. Anjaaeh

  Jeg kan nu meget godt li' at den hedder Frøken Stubba. Det er (efter min mening) personligt, da det er dig den er opkaldt efter. – Ved ikke lige helt hvad du tænker kunne være mere personligt end det? 🙂 Men jeg skal da også ærligt indrømme at jeg nogle gange tænker på at ændre navnet på min egen blog – og også på at slette alt der er på den. Ikke at jeg kunne finde på at gøre det, men tanken har da strejfet mig før. Ved ikke helt hvor jeg vil hen med det her, men ja… Gør hvad du føler for – tror ikke dine læsere vil “forlade” dig bare fordi du skifter navnet på bloggen. Jeg gør i hvert fald ikke! 🙂

  – Anja / colors-ofmylife.blogspot.dk

  Svar
 8. Irene E. Jensen

  Hvis du i indstillinger ændrer din url, så følger læserne med. Jeg vil dog råde dig til også at oprette en ny blog med dette domæne, hvor der står din blog er rykket til den nye adresse. Sådan gjorde jeg og alle læsere fulgte med (har ikke opdaget andet i hvert fald!).
  Hvorvidt ideen er god eller ej, det er kun dig der kan afgøre det 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *