Bloghjælp: Sådan kan collager laves

Jeg er blevet spurgt om, hvordan jeg laver mine collager her på bloggen; så det vil jeg gerne vise jer – så kan I jo bruge det, hvis i vil. Det er jo ikke sådan her man nødvendigvis skal lave dem, men det er sådan jeg gør. Jeg bruger picasa til at lave dem med, da jeg synes det er det program der er nemmest at bruge. Udover at bruge det til at lave collager, kan det også organisere dine billeder, redigere dem og meget andet.
Når man er gået ind i programmet, skal man finde den mappe man ønsker at tage billederne fra og så vælge de billeder, man ønsker at bruge. Jeg anbefaler at man finder et ulige antal, når man laver en collage – da dette giver de ‘flotteste collager’. Men det er jo selvfølgelig smag og behag.
Når man har fundet de billeder man ønsker at bruge, skal man sørge for at de alle er markeret. Når de er det, skal man trykke på det ikon som pilen på billedet peger på – hvis man fører musen hen over ikonet, så står der ‘opret billedcollage‘.
Når man skal til at lave collagerne, er der forskellige muligheder. Under feltet hvor der står ‘indstillinger’ kan man vælge forskellige collagetyper:
Stabel billeder:
Mosaik:
Rammemosaik:
Gitter:
Ark:
Multieksponering:
Ved alle collagetyperne er det muligt at arbejde med noget der hedder ‘gitterafstand‘. Det er den afstand der er mellem billederne – her kan man så vælge om man ønsker meget eller lidt afstand imellem. Derudover kan man også selv vælge hvilken farve man ønsker her. Derudover kan man også vælge hvilken størrelse billedet/collagen skal have. Dette gøres under ‘sideformat‘. Men det er bare med at prøve sig frem!
Når collagen er som man ønsker, er det bare at trykke på ‘opret collage‘. Når man har gjort dette bliver collagen oprettet, og man kan finde den ved at trykke på ‘bibliotek‘, som står øverst.
Jeg håber min lille hjælp kunne bruges; hvis du har spørgsmål – så spørg endelig!

2 tanker om "Bloghjælp: Sådan kan collager laves"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *