Dårlig samvittighed

Jeg må indrømme, at jeg har rigtig dårlig samvittighed, nu når jeg skriver dette indlæg. For når jeg kigger mine tidligere indlæg igennem og ser hvor engageret jeg – gang på gang – har været på at tabe mig og jeg så kigger ned af mig selv, er der ikke sket en skid. Suk.
Vi kender det vidst alle sammen, gør vi ikke? Vi vil noget så gerne, men bliver ved med at udsætte det. Jeg har i hvert fald hørt mig selv sige ‘Nu tager jeg mig sammen’, ‘nu gør jeg det’ eller noget helt tredje mindst en million gange.

Jeg vil SÅ gerne – det skal der ikke være nogen tvivl om! Jeg er bare så dårlig til at holde fast i det; så er jeg enten alene hjemme, til fest eller andet, hvor jeg ender med at glemme at tænke over hvad jeg kommer i munden. Og når dagen så er omme, ender jeg med at gå trist i seng, fordi jeg ikke kunne tage mig sammen, nu jeg så gerne vil!

Men nu skal der altså ske noget! Jeg har fået mig en motivationskilde, som jeg faktisk tror kan skubbe mig igang. Kæresten og jeg har snakket om at tage på ferie sydpå senere på året; og til den tid vil jeg jo gerne kunne gå i badetøj uden at have det dårligt med mig selv (for ja, som det ser ud nu, så er bikini fuldstændig udelukket).
Men en ting er jo at have det i baghovedet, at jeg vil ‘se bedre ud’ når vi skal afsted – en anden ting er jo at gøre alvor af det. Jeg har derfor taget mig selv i nakken og sagt, at nu skal det altså være! Kæresten er opsat på at hjælpe mig – og jeg synes selv at jeg er klar. Jeg vil  følge ShapeUp igen, som jeg før har haft gode erfaringer med. Derudover vil jeg selvfølgelig motionere så meget som muligt.
Men det skal ikke være en kur, det skal være en kostændring og en livsstilsændring; for det hjælper ikke at jeg ser det som en kur, for så går jeg død i det (igen).
Målet i sidste ende er jo at jeg gerne vil tabe mig 20-25kg, men det er jeg jo godt klar over at jeg ikke når inden vores ferie. Men hvis jeg bare får tabt mig min. 5kg, så er jeg faktisk også godt tilfreds. Så derfor, så må jeg virkelig tage mig sammen denne gang! Jeg vil!
Så hvis i har nogle gode råd, fif, opskrifter, så vil jeg da gerne høre fra jer. 
En ting jeg har svært ved, er at jeg er sliksulten – så hvis i har idéer på alternativer til slik, så skriv endelig!

23 tanker om "Dårlig samvittighed"

 1. Christina

  Jamen det er lige som mig; jeg har ikke haft tålmodigheden til det og ville gerne se resultater med det samme.

  Jeg glæder mig til det øjeblik, hvor jeg kan takke nej til en pose slik. Hehe. Så langt er jeg endnu ikke kommet. Men jeg håber da det kommer snart.

  Jeg laver snart et indlæg omkring kuren, så I kan følge lidt med i hvad der sker 🙂

  Svar
 2. Christina

  Jamen det er lige som mig; jeg har ikke haft tålmodigheden til det og ville gerne se resultater med det samme.

  Jeg glæder mig til det øjeblik, hvor jeg kan takke nej til en pose slik. Hehe. Så langt er jeg endnu ikke kommet. Men jeg håber da det kommer snart.

  Jeg laver snart et indlæg omkring kuren, så I kan følge lidt med i hvad der sker 🙂

  Svar
 3. Trine Engelyst

  Jeg har haft mange mislykkede forsøg med vægttab og livsstilsændringer. Mit store problem er, at jeg simpelthen ikke har hverken viljestyrken eller tålmodigheden til det. Jeg vil gerne se resultater med det samme! Og det er jo en barnlig indstilling, det ved jeg godt.

  MEN nu er jeg endelig kommet i gang. Jeg prøvede – ikke med megen overbevisning skal det lige siges – Nupo's produkter. Med dem ved man, at man får præcis det, man skal have – og kun det man skal have. Kombineret med træning gav det resultater ret hurtigt, og det var alt, der skulle til. Jeg oplevede, at kiloene godt kan forsvinde, og så havde jeg pludselig den vilje, der skulle til.

  Eller, det vil sige, som regel har jeg den vilje, men det gav mig under alle omstændigheder et skub i den helt rigtige retning. Jeg er blevet SÅ meget sejere nu, hvis jeg selv skal sige det;) Og jeg har tabt 11 kilo siden jeg begyndte, så det går helt sikkert i den rigtige retning.

  – Et lille tip: Når jeg har svært ved at hanke op i mig selv, minder jeg mig selv om, at det ikke kun handler om, at jeg gerne vil se pænere ud – det handler også om min sundhed og dermed også om, hvor længe jeg har lyst til at leve og hvor godt jeg har lyst til at leve – hvor lang tid, jeg vil have sammen med dem, jeg elsker. Det er lidt dystert, men det virker på mig at se realiteterne i øjnene en gang i mellem. Så kan man lige pludselig godt sige nej til en pose slik;)

  Svar
 4. Christina

  Jamen det er jo det. Jeg har også tabt et par kilo i løbet af de sidste par måneder; men det skal altså gå hurtigere!

  Jeg skal også blive bedre til at motionere 🙂

  Svar
 5. Christina

  Jamen det er jo det. Jeg har også tabt et par kilo i løbet af de sidste par måneder; men det skal altså gå hurtigere!

  Jeg skal også blive bedre til at motionere 🙂

  Svar
 6. Mie

  Jeg er begyndt at spise knækbrød til morgenmad i stedet for havregryn. Godt nok anser jeg ikke havregryn som usundt, men der er langt flere kalorier i, end der er i et par stykker knækbrød.
  Mit størte problem er, at jeg har virkelig svært ved at få den ski.. motion.
  Jeg kender alt til den dårlige samvittighed. Jeg har fuldstændig samme mål som dig. Der skal 20-25 kg af. Indtil nu er der røget ca 3 kg, og det på nogle måneder. Det er ikke meget men det er den rigtige vej:-)

  Svar
 7. Christina

  Om man er ny eller gammelt, er det altid tilladt at kommentere! 🙂

  Ja, det er nemlig en rigtig skod'følelse at gå i seng med. Så derfor skal der gøres noget ved det!

  Jeg kan se det går igen det med at undgå pasta, ris og kartofler, men til gengæld spise masser af kød og grønsager – så det er det jeg vil prøve 🙂

  Svar
 8. Christina

  Om man er ny eller gammelt, er det altid tilladt at kommentere! 🙂

  Ja, det er nemlig en rigtig skod'følelse at gå i seng med. Så derfor skal der gøres noget ved det!

  Jeg kan se det går igen det med at undgå pasta, ris og kartofler, men til gengæld spise masser af kød og grønsager – så det er det jeg vil prøve 🙂

  Svar
 9. Christina

  Jeg synes i hvert fald det er smart at skrive det op, for jeg får i hvert fald dårlig samvittighed når jeg kan se at mine kalorier er ved at være brugt op og jeg stadig har aftensmaden foran mig.

  Svar
 10. Christina

  Jeg synes i hvert fald det er smart at skrive det op, for jeg får i hvert fald dårlig samvittighed når jeg kan se at mine kalorier er ved at være brugt op og jeg stadig har aftensmaden foran mig.

  Svar
 11. Christina

  Jeg er helt vild med kartofler, så det bliver svært helt at undvære. Men jeg kan godt lide din idé med at skippe det og så kun spise det et par gange i ugen – måske man skulle prøve at gøre dette.

  Derudover så har jeg ikke svært ved at 'undvære' de andre ting – arh okay, måske hvidt brød, men så må det blive rugbrød istedet.

  Tak for svar 🙂 jeg regner helt sikkert med at bruge noget af det du har skrevet.

  Svar
 12. Christina

  Jeg er helt vild med kartofler, så det bliver svært helt at undvære. Men jeg kan godt lide din idé med at skippe det og så kun spise det et par gange i ugen – måske man skulle prøve at gøre dette.

  Derudover så har jeg ikke svært ved at 'undvære' de andre ting – arh okay, måske hvidt brød, men så må det blive rugbrød istedet.

  Tak for svar 🙂 jeg regner helt sikkert med at bruge noget af det du har skrevet.

  Svar
 13. Christina

  Jeg har før svømmet rigtig meget og planen er også den, at jeg skal igang med det. Problemet er egentlig bare, at jeg har det rigtig dårligt med at så i det omklædningsrum :p men jeg regner da med at skulle igang med at svømme igen 🙂

  Svar
 14. Christina

  Jeg har før svømmet rigtig meget og planen er også den, at jeg skal igang med det. Problemet er egentlig bare, at jeg har det rigtig dårligt med at så i det omklædningsrum :p men jeg regner da med at skulle igang med at svømme igen 🙂

  Svar
 15. Emilie

  Hej 🙂
  Jeg er ny, men tillader mig at kommentere alligevel!
  for ØV hvor jeg kender det! Det er verdens værste følelse at gå trist i seng pga dét! Er der aaalt for tit og det er altså det forkerte sted at lægge energi!

  Tag en lille skål frugtyoghurt, ice tea, ostemad eller vindruer, i stedet for slik – uanset kalorie/kulhydrat-indhold er det bedre end haribo's (det er et klassisk råd, men forsøget værd).

  Og så har det virket vildt godt for mig at spise mange flere proteinholdige madvarer end jeg plejer og knap så meget brød, pasta, ris og kartofler (har til gengæld også meget let ved at undvære det – det er jo individuelt). Men kød, kød og kød, æg og ost; det mætter!

  Held og lykke med det! Du kan godt!

  Svar
 16. C. Stubbe

  Kender det godt. Har lige skrevet alle mine køb ind for de sidste tolv dage og har brugt 162 kr. på slik, det er ret slemt. Så har hentet den Shape Up du snakkede om og ser om den kan holde styr på kalorierne, i hvert fald så jeg får dårlig samvittighed over at skulle skrive det ind hver gang.

  Svar
 17. Helle

  du skal undgår alt hvidt !!!

  hvidt brød
  sukker
  smør
  ris
  kartofler
  slik
  kager
  drik ikke for meget mælk
  ingen sodavand
  ingen chips

  spis masser af grønt
  spis meget kød for det mætter
  spis knækbrød
  lidt frugt
  køb sukkerfri slik
  hvis det er svært at undvære kartofler og ris så spis det kun 1-2 gang om ugen
  lav din egen dressing til salaten
  spis 6-7 gang om dagen ikke store måltider med så du får noget inden du bliver for sulten …
  prøv at ladevær med at spise efter kl 19 om aften …
  start ikke den helt store motion flip op det holder ikke men går en tur på en ½ time hver anden dag … eller mere …
  und dig selv en gang imellem at spise usundt bare det kun er denne en gang og så er det op på hesten igen … jeg ved dette virker 🙂 så er det op til dig 🙂

  jeg skal selv i gang … dette er ikke en kur men en omlægning af din kost 🙂

  Svar
 18. Irene E. Jensen

  Har ikke selv erfaring i vægttab, men jeg gik på skole med en der smed 20 kg på et halvt år ved at ændre livsstil. Og hun var altså ikke fed, hun var “normalt” overvægtig, hvis man kan kalde det det 🙂 Hun svømmede rigtig meget, så tænker det måske var en ide? Det er i hvert fald sjovt 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *