Papirsflet: Sådan syes lynlåsen i (DIY)

Her er en lille DIY på, hvordan man syer lynlås i en papirsflettet pung; det er faktisk ret simpelt. Hvis I har spørgsmål, så spørg endelig!

Vejledningen står under billederne:

Dette er de ting man skal bruge, for at sy en lynlås i. Tasken skal være færdig inden lynlåsen kommer i, for det er hvordan bunden syes sammen, der afgør hvordan lynlåsen skal sidde. Jeg har valgt en rød tråd her, for at I kan se hvad det er jeg gør. Normalt ville jeg bruge en tråd i samme farve som lynlåsen.
Inden man begynder at sy lynlåsen i, skal man placere lynlåsen, så den passer i begge ender. Det er nemlig rigtig ærgerligt at være godt igang og så finde ud af at enderne fx ikke når i begge ender.
Så skal der startes. Jeg starter normalt i enden, men for at vise jer hvordan man gør, valgte jeg at starte midt på siden, da det er lidt nemmere at vise jer. Man kan altså starte hvor man har lyst til; det er bare vigtigt at huske på at tjekke om lynlåsen passer.
Nålen skal nu ind i det første led, som du kan se på billedet. Det er bare vigtigt at du gør det stramt hele tiden, dog ikke for stramt så du skærer i papiret.
Derefter op i det andet led; faktisk ligesom når man syer ringene sammen. På intet tidspunkt syer man i papiret!
Når man får snoren op til lynlåsen igen, skal nålen stikkes så langt nede mod papirsflettet som mulig (for at det bliver tæt og pænt), derefter skal nålen igennem lynlåsen fra den anden side. Derefter fortsætter man som før vist, ved at zigzagge mellem papiret.
Sådan her skal det gerne se ud, når den ene side er syet færdig. Det er bare vigtigt at gøre det stramt, men samtidig huske på at da det er tråd istedet for garn (som man brugte til at sy ringene sammen), så kan det meget nemmere skære i papiret. Så derfor skal man passe lidt på, når man syer lynlåsen i.
 
Se også:

Hvis du har spørgsmål eller der er noget der virker forvirrende, så spørg endelig. 

6 tanker om "Papirsflet: Sådan syes lynlåsen i (DIY)"

  1. Christina

    Mange tak 🙂 .. Nu er jeg blevet spurgt en del gange, om jeg ikke ville lave en sådan DIY – så nu måtte jeg hellere tage mig sammen.

    Jeg har lige tilføjet links til de andre papirsflet DIY'er jeg har lavet 🙂

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *