Fuldkorns fastelavnsboller

Jeg lovede jer en opskrift på mine fuldkorns fastelavnsboller. Så den får I da lige 🙂 .. Jeg ved godt at det er ved at være nogle dage siden at jeg lovede den ville komme op, men jeg skulle lige have fat i opskriften på cremen, fra min mor, før jeg ville lave et indlæg. Opskriften på dejen har jeg fundet hos TrineTusindTing.

Dejen
 • 25 g. gær
 • 0,75 dl. sukker
 • 5 dl. lunkent vand
 • 0,5 tsk. groft salt
 • 0,75 dl. raps- eller vindruekerneolie
 • 500g fuldkornskvedemel
 • 4-500g hvedemel
Gær og sukker røres sammen til det bliver fugtigt. Vand, salt og olie tilsættes. Tilsæt alt fuldkornshvedemelet på en gang og rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ældt dejen, så den ikke længe klistre fast. Lad dejen hæve i cirka 1 time.
Cremen
 • 2 æg
 • 2 spsk. sukker
 • 1 tsk. vanillesukker
 • 2,5 dl. sødmælk
 • 2,5 spsk maizena majsstivelse
Pisk æg, sukker og vanille sammen. Kog mælken og kom den langsomt i æggemassen sammen med maizena. Pisk hele tiden. Sæt massen på komfuret og kog den op i 1 minut. Pisk hele tiden. Kom passen i en kold bøtte og pisk videre. Cremen afkøles.
Så er det igang med at lave fastelavnsbollerne
Rul dejen ud til en stor firkant cirka en cm. tyk – og del den i 12-15 stykker. Smør cirka en spsk. creme på midten af hver firkant. Pas på at fyldet ikke kommer for tæt på kanten, for så er de ikke til at samle.
Saml dejsiderne, så det kommer til at gine en lille dejpose og tryk alle kanterne forsigtigt sammen. Bliv ved med at trykke samlingerne sammen, indtil der ikke er flere at se. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Hvis du har gjort dig umage med at samle bollerne, flyder der ikke så meget ud af dem.
Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
Pensel dem forsigtigt med sammenpisket æg.
Bag bollerne ved 200grader i cirka 20 minutter (hold øje med dem).
Jeg må dog indrømme, at hvis jeg skal lave dem igen .. Så bliver det med mindre fuldkornsmel. For de er MEGET grove. Tror faktisk at de ville være fantastiske grovboller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *