Hjemmelavet is

Jeg lavede, med hjælp fra mor, jo selv is til i lørdags. Selvom det er en dyr omgang, så smager det bare helt fantastisk! Men nu er jeg jo også vild med stort set alle former for is. Men jeg må indrømme, at hvis det ikke var så dyrt at lave denne slags is, så ville jeg lave det hele tiden. I får lige opskriften på isen.
OPSKRIFT PÅ FLØDE IS (til 4 personer)

  • ½ liter piskefløde
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 60g sukker
  • ½ vaniljestang

Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til luftig æggesnaps. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Hæld cremen i isform eller kageform – dæk med tætsluttende låg eller alufolie. Sæt cremen i fryseren og frys den i min. 4-5 timer.

Dertil kan man selv komme det chokolade (eller andet?) i som man ønsker. Jeg har brugt ca ½ plade (den store) Marabou til en potion. Det er den potion, du kan se et billede af. Lækkert med store daim/chokolade stykker i.

8 tanker om "Hjemmelavet is"

  1. Christina

    Jeps. Du kan lave det med alt. Et fif er dog at komme skildpadderne i fryseren inden, så de er lidt hårde når man skære i dem. Det er vidst nemmest, når de er så flydende indeni 🙂

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *