Det forklarer jo en del ..

Jeg faldte lige over denne artikel på bt.dk:

“At gå gennem døre får os til at glemme”
(http://www.bt.dk/danmark/at-gaa-gennem-doere-faar-os-til-at-glemme)

Når du bevæger dig gennem en dør, er der markant større risiko for, at du glemmer ting viser ny undersøgelse.
 
Du går fra et rum til et andet, og pludselig har du glemt, hvorfro du overhovedet gik gennem døren.
 
Var det for at hente mobiltelefonen, for at lukke vinduet, eller var det noget helt tredje. Situationen er velkendt for de fleste, og det er der en grund til.
 
Forskere har nemlig fundet ud af, at det svækker vores hukommelse, når vi går gennem en dør. Hjernen kommer på overarbejde med at vænne sig til omgivelserne i det nye rum, og glemmer dermed ting, den skulle huske i det gamle rum.
– Omgivelserne sætter hurtigt præg på vores tanker, og derfor får vi pludselig noget andet og tænke på, når vi bevæger os fra et rum til et andet, siger ph.d.-studerende Andreas Lieberoth fra Psykologisk Inistutik på Aarhus Universitet til Experimentarium.dk 
 
Det er forskere fra University of Notre Dame i USA, der har gennemført de forsøg, der dokumentere dørenes påvirkning på vores hjerner.
 
Forsøgsdeltagerne skulle huske seks ting, der lå i en sort boks på et bord. Den ene halvdel af dem skulle give deres bud på boksens indhold, mens de stadig var i det samme rum, mens den anden halvdel først skulle gå gennem en dør og ind i et andet rum.
Resultaterne viste, at de deltagere, der først skulle passere gennem en åben dør, var markant dårligere til at huske, hvilke seks ting, der lå i den sorte boks.
 
Selvom det kan være irriterende, at hjernen glemmer ting, når vi går gennem døre, så er det ifølge Andreas Lieberoth også ret nyttigt, for vores hjerner kan maksimalt rumme syv ting af gangen.
 
– Det lyder paradoksalt, men vi skal glemme for at kunne lære, siger han.
Det forklarer jo en hel del. Og mig som troede, at jeg bare var ved at blive gammel. Hehe. Jeg synes ellers min mobil og min fjernbetjening er væk HELE tiden .. men det er bare fordi vi har så mange døre herhjemme, at min hjerne glemmer hvor jeg har lagt dem.
Kender I det også? .. Og hvad glemmer I oftest?

/ Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *