Gaveposer (DIY)

Jeg lovede jo en DIY, så .. Here goes 🙂 .. Jeg har planlagt at jeg vil prøve at lave en PDF-fil til jer, med modellen. Meeeeen. Jeg skal lige finde ud af hvordan først. Hehe. Så lige pludselig er den her.

Først skal vi have tingene til det. Der skal faktisk ikke bruges så meget til at lave disse poser, bare en saks, lim, noget at skrive med, en lineal og selvfølgelig det ønskede papir (og det kan jo være alt papir). Det jeg har valgt at bruge her er alm. farvet kopipapir.

Så skal vi igang. Papiret skal være kvadratisk, det er nemmest at arbejde med. Jeg har valgt, at jeg gerne vil have denne pose til at være 5cm bred når den er færdig, så derfor skal papiret være 5+2,5+3,5 (altså 11cm) bredt.
Siderne som skal foldes tegnes op. Som jeg også skrev tidligere, vil jeg have den 5 cm, så det betyder at den ene side skal være 2,5cm og den anden skal være 3,5cm. Den ene skal være en cm større, for at man kan lime dem sammen til sidst.
Derefter skal vi igang med bunden. Jeg har valgt at flappen i bunden der skal foldes op, skal være en centimeter (men det er selvfølgelig en smagssag), så derfor laver jeg en streg på begge ‘sider’. Derudover har jeg lavet to prikker på midterstykket – ca 1cm ud fra de vertikale streger på billedet.

Prikken skal bruges til at vurdere hvor meget skrå stregerne til bunden skal være. Jeg har her tegnet stregerne op, som jeg ønsker – men igen er dette jo en smagssag.

Og så skal det jo selvfølgelig klippes ud. De vertikale streger skal vi på intet tidspunkt klippe, da de jo er stregerne vi skal bøje efter senere.

Det samme gøres faktisk med toppen. Man vælger hvor stor posen skal være og laver streger ude i siderne (som før). Derefter laver man streger, så toppen bliver trekantet (eller i hvert fald formet).
… Og igen skal de klippes ud. Og så skal det faktisk bare limes sammen, og så er den færdig.
 
Nogle spørgsmål? Så spørg endelig! 🙂

2 tanker om "Gaveposer (DIY)"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *