Kumihimo-flet (DIY)

Ja, jeg har nu lavet en DIY på hvordan man laver kumihimo flet .. Hvis der er noget du er i tvivl om, så kommenter endelig.

Jeg overvejer at ændre DIYen, så jeg viser hvordan man gør på en CD, istedet for på karton. Men indtil da, må I nøjes med denne DIY – for så er det nemt nok at overføre det til at bruge en CD 🙂

 

Til at starte med skal materialerne findes. Der skal bruges noget hårdt – jeg har brugt noget karton, og det er faktisk liige til den bløde side(!!). Så skal man bruge 7 stk snor – jeg har valgt i 7 forskellige farver, men det bestemmer man selvfølgelig selv.
Man kan også bruge en cd, hvor man skærer 8 slidser i. (jeg synes faktisk at det er rare at arbejde med en CD, men karton kan sagtens bruges!)
Så skal skabelonen tegnes og klippes. Jeg har fundet en model på nettet, som jeg har printet ud. Det er gjort, for at jeg var sikker på at siderne var lige store – man kan også bare tegne det selv.

Når den er klippet ud, skal den se sådan her ud ..

Og så skal der laves et hul i midten. Pas på ikke at gøre dette hul for stort! Det skal være sådan, at knuden ikke kan komme igennem hullet.
Når hullet er klippet, skal der klippes en slids i hver side. Dvs. at der skal klippes 8 slidser. Så tænker den kloge sikkert ‘jamen vi har da kun 7 snore?’ .. Det kommer vi til. Hehe.
De syv snore klippes ud, så de er lige lange. Og så skal de alle sammen igennem hullet ..
Og så skal der bindes en knude, så de ikke kan komme igennem hullet. (det er meget vigtigt at knuden ikke kan komme igennem hullet!)
Så skal alle snorene placeres i en slids. Dette gør, at der er en slids fri. Hav denne slids ind mod dig selv – som på billedet.
Så skal vi igang med at flette! Dette gøres ved at tage den 3. snor til højre (her er det den blå).

Denne snor skal ned i den tomme slids, som er ind mod dig selv.

Vend nu pladen, så det nye slids er ind mod dig .. Og fortsæt sådan. den 3. højre snor (her den gule), i den tomme sidst, vend pladen osv … Bare husk at stram godt til!

Når man så kommer igang med fletteriet, ser det sådan her ud på den anden side.

Og jo mere man fletter .. Jo længere bliver den ..

Og når man synes den er færdig, tager man den ud af pladen og binder en klude. Hvis du vil have den som et armbånd, skal du nu få sat begge låse på 🙂 ..

2 tanker om "Kumihimo-flet (DIY)"

  1. Anonymous

    Hі, this ωeeκend iѕ nicе designеd for mе, beсause thiѕ point in
    time i аm гeading thіs fantаstіc educational pіeсе οf ωriting hеre at my гesiԁence.

    Αlsο ѵisit my webрage – marable.pl

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *